hirdetés

Újabb pofont adott az RTL Klub. Kiderítették miből is élhet Orbán Viktor tanácsadója, Habony Árpád. Az Aranykéz utcában, egy olyan lapkiadó tulajdonában lévő lakásba van bejelentve Habony, amely 2006 óta csaknem 400 millió forintnyi megrendelést kapott az ötödik kerületi önkormányzattól. Megkérdezték az ügyben a kiadó ügyvezetőjét, de ő nem árulta el, miért van az Aranykéz utcai lakásba bejelentve Habony Árpád.

habony

Orbán Viktor tanácsadója a Fidesz más vezetői mellett Rogán Antal ötödik kerületi polgármesterrel, a párt országgyűlési frakciójának vezetőjével is jó viszonyt ápol. No meg a fő Fideszes kaszinóssal és filmessel Andy Vajnával is. Azt viszont nem tudni, hogy Habony Árpád hivatalosan milyen minőségében segíti a kormány munkáját. Hivatalos tájékoztatás szerint nincs szerződése ugyanis sem a Miniszterelnökséggel, sem a Fidesz-frakcióval, sem az ötödik kerületi önkormányzattal. Így azt sem tudni, miből telik neki luxusautóra, amellyel a Szerb utca 9. előtt szokott parkolni. Ebben a házban vásárolt lakást az ötödik kerületi alpolgármester és fideszes polgármesterjelölt, Szentgyörgyvölgyi Péter is, az Együtt-PM szerint gyanúsan olcsón. Habony Árpád cégéből, a Színes Tinták Bt. pénzéből biztosan nem telik luxuskiadásokra, mivel a társaságnak 2011-ben és 2012-ben a bevallás szerint 0 forint bevétele volt, tavaly pedig 128 ezer forint vesztesége. Ebből a cégkivonatból derült ki Habony Árpád lakcíme is, ami nem a Szerb utca 9., hanem az Aranykéz utca 4-6.
A földhivatali bejegyzés szerint a lakás, ahová Habony be van jelentve, nem az övé, hanem az Impress-Régió Kiadó Kft.-é, a kapucsengőn is a cég neve szerepel.
A társaságnak szerződése van az ötödik kerületi önkormányzattal: kiadják a Mai Belváros című lapot, amelyben a belvárosi önkormányzat hirdet. Míg 2006-ban még 3,6 millió forintnyi hirdetést helyezett el az ötödik kerület a lapban, 2007-ben már 45, 2010-ben pedig 83 millió forintnyit. 2012-ben 67 millió volt ez az összeg az átlátszó.hu adatai szerint.
Az Impress-Régió Kiadó Kft. ügyvezetője Karalyos József levélben nem cáfolta, hogy Habony hozzájuk van bejelentve, de szerinte a cég magánügye, mire használja az ingatlanát.