hirdetés

Úgy tűnik, a Magyar Úszószövetség elnöke már békülne Hosszú Katinkával, ami érthető. Egyedül Katinka hozta az aranyakat úszásban, ami elgondolkodtató. Gyárfás és a Hosszú–Tusup páros régóta rossz viszonyban van. Az Esti Újság úgy tudja, ha Gyárfás nem tud Katinkáékkal kibékülni, akkor elképzelhető, hogy le kell mondania. A riói eredmények ugyanis a Hosszú–Tusup párost igazolták, nem pedig az elnököt.

Gyarfas-hosszú-tusup-mti

Tavaly december óta tart a hidegháború Gyárfás elnök és a Hosszú–Tusup pár között. Ezen adok kapok miatt tépte össze Katinka a Gyárfásék által felajánlott 12 milliós támogatásról szóló dokumentumot. Katinka ugyanis nem pénzt kért, hanem jobb feltételeket a felkészülésekre, s nem magának, hanem mindenkinek. Ezen csata áldozata lett Kiss László szövetségi kapitány, aki idős korára apellálva kezdte el Katinkát és férjét rossz fényben feltüntetni, Kiss még színpadias sírásoktól sem kímélte magát, hogy Katinka már beszélni sem akar vele.
Ennek tudható be sokak szerint az is, hogy Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke, aki a világeseményeken rendszeresen kérte korábban, hogy a magyar sportolóknak érmet adhasson át, Rióban egyszer sem volt ott a pódiumnál, amikor Hosszú átvehette a 400 és 200 méter vegyes és 100 méteres hátúszás első helyéért járó medált, és a 200 méter hát ezüstjénél sem. Igaz, Gyárfás a Cseh Laci és Gyurta Dani érmeiben bízott főként, és azt kérte, hogy ott adhassa majd át a díjakat.
Ehhez képes most úgy nyilatkozott a sportvezető a MOB honlapjának, hogy békülni akar.

– Nagyon hálásak vagyunk a magyar sportvezetésnek, a Magyar Olimpiai Bizottságnak, a sportállamtitkárságnak, hogy megfelelő feltételeket biztosítottak, a sportolók érzésem szerint rászolgáltak – mondta Gyárfás Tamás. – Különösen Hosszú Katinka, aki előtt most meghajol a világ, s magam is. Bámulatra méltó az eredménye. Nagyon szeretném, ha a viszony közte és a szövetség között rendeződne. Új fejezetet kezdhetnénk, lezárult az olimpia. Mindenki boldog –nyilatkozta Gyárfás Tamás elnök.

Nagy örömömre Shane Tusup elmondta, hogy ő már magyarnak érzi magát, tárt karokkal várjuk, hálásak vagyunk neki. Ez nem hízelgés, nem arculatváltás, még ha voltak is bizonyos kérdésekben ellentétes megítélések. Össze kell fogni, együtt kell működni – közölte Gyárfás.

Kérdés, hogy ennyi tüske után vajon hajlandóak-e Katinkáék bármit is közösködni Gyárfás elnökkel vagy sem. Ha nem, amire minden esély meg van, akkor bizony minden bizonnyal a MÚSz elnökének el kell gondolkodnia a lemondásán. Hisz tény kérdése, hogy a Tusup edzésmódszere ér ma aranyat, ha tetszik, ha nem. A magyar úszósport pedig úgy tűnik, hullámvölgybe került.