hirdetés

Tovább jutott a Bajnokok Ligájában a Videoton. A hős pedig ismét Gyurcsó volt. Bár a hazai Videoton játszott a meccs nagy részében fölényben és több ziccert is kialakítottak,  de egy 77. percben született walesi gól letaglózta a magyar bajnokot. A TNS a Williams-gólt követően 1-0-ra megverte a Vidit a rendes játékidőben. A hosszabbítás második félidejében azonban Gyurcsó nem kegyelmezett és kihasználta sokadik helyzetét. A Vidi a fehérorosz BATE Boriszovval játszik a következő körben.

Gyurcsó NSO

Fejes akrobatikus lövése volt az első esemény a meccsen, ezt szépen védte a TNS kapusa. Ezután is fölényben volt a Vidi, több lehetőséget is kialakítottak a fehérváriak, de sem Gyurcsó, sem Oliveira, sem Ivanovski nem tudott a hálóba találni – a szórványos vendégtámadások nem voltak igazán veszélyesek. A félidő vége felé Ivanovski bombáját védte Harrison, a kipattanót Gyurcsó terelte mellé, majd nem sokkal később Ivanovski hagyott ki ordító ziccert fejjel.

Vidi-nyomással kezdődött a második játékrész, de Gyurcsó elfutása után sehogy sem sikerült lövőhelyzetet kialakítani. Majd Trebotic adta ki magából, ami pár perccel korábban benne maradt, Harrison azonban ismét bravúrral hárított. Wilde fejese után azonban a szívükhöz kaphattak a hazai drukkerek, azonban Szolnoki a gólvonal előtt hárított.

A Vidit további baj sújtotta, amikor Juhász Rolandot sérülés miatt le kellett cserélni. A hajrában egyre csökkent az iram, de egy váratlan walesi kontra után gólt kapott a magyar bajnoki címvédő: Spender beadását Williams lőtte a kapuba közelről (0-1).

A Vidinek a hajrában volt helyzete, de Gyurcsónak most sem sikerült a kapuba találnia, így jöhetett a kétszer 30 perc hosszabbítás. Annak is a második félidejében jött az egyenlítés, Gyurcsó lőtt 8 méterről egy csel után a rövid sarokba, megmentve csapatának a mecset és a továbbjutást. Mivel a BATE Boriszov 0-0-t játszott az ír Dundalk otthonában, a BATE jutott tovább 2-1-ees összesítéssel, így ők lesznek a vidi ellenfelei a következő körben.