hirdetés

Döbbenet. Gyurcsány Ferenc kedvenc ex-minisztere alias Drazsé azaz Draskovics Tibor máris pozíciót kapott a Karácsony Gergely vezette Fővárosnál. Draskovics felbukkanása elgondolkodtató. Őt még Horn Gyula is védte és óvta. Hiába úgy tűnik a kedvenc elvtársak mindig előbukkannak. De tényleg muszály ezeknek mindig felbukkanniuk ? Nem akarnak nyugdíjba menni ezen már megviselt és az idő által is megtépázott politikusok? Az MSZP-SZDSZ-korszak több politikusa is a városi tulajdonú cégek igazgatóságába vagy felügyelőbizottságába került a Fővárosi Közgyűlés döntései alapján.
Draskovics Tibor a Gyurcsány-kormányok pénzügy- valamint igazságügyi és rendészeti miniszter lett a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új elnöke – írja a Népszava. Erről a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén döntöttek kedden, amikor a fővárosi tulajdonú cégek új elnökségéről és felügyelő bizottsági (FB) tagjairól is döntöttek.

Az MSZP-SZDSZ-korszakból több visszatérő is akad, a cikk szerint a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) elnökségi tagja lett Lakos Imre, aki Molnár Gyula mellett volt még Újbudán alpolgármester. A BVH-ban lett fb-tag az önkormányzati választáson a XII. kerületben veszítő Élő Norbert. A BVH igazgatósági tagja lett Gál J. Zoltán, volt államtitkár.

A BKK felügyelőbizottságába bekerült az Óbudán képviselői helyet szerzett szocialista Czeglédy Gergő. Róla még tavaly írta azt a Direkt36, hogy kormányközeli gazdasági szereplőkkel együtt nyert el számos állami megbízást.

Befutott a Fővárosi Csatornázási Művek felügyelőbizottságába Szabó Zoltán, a volt közoktatási minisztérium politikai államtitkára és a VII. kerület korábbi polgármestere. Tordai Csaba, Karácsony Gergely tanácsadója lesz a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatósági elnöke. Ő ma jelentette be, hogy nyolc és fél év után otthagyja az Átlátszó kiadóját és eladja a részesedését emiatt.A vagyonkezelő felügyelőbizottságának elnöke Bodnár Zoltán lett, ő korábban a Magyar Nemzeti Bank alelnöke volt.

Szintén a csatornázási művek igazgatósági tagja lett Atkári János és Balog Róbert is. Atkári Demszky Gábor főpolgármester helyettese volt, utána Tarlósnak adott tanácsokat 2012-ig. Balog októberben Pesterzsébeten indult polgármester-jelöltként, de nem sikerült legyőznie Szabados Ákost.

Az előválasztásokat levezénylő Magyar György ügyvéd, pedig a Fővárosi Vízművek Zrt. igazgatósági tagja lett.