hirdetés

Nemcsak egy ismert budapesti ügyvédnő, hanem Gyurcsány Ferenc pártjának a DK-nak a volt tagja K.Gusztáv is főszerepet játszott a különös bérgyilkossági ügyben. Azonban szerencsére mindenki átvert mindenkit így a gyilkosság is kútba esett.

 

A szövevényes történet központjában az akkor ügyvédként dolgozó 47 éves nő állt, aki 2017-ben egy korábbi ügyfelén keresztül ismerkedett meg. Sz. Zsolttal, aki D. Márkó néven mutatkozott be. A nő és a férfi megállapodott abban, hogy Sz. Zsolt megöli B. Bélát. Ezt a beszélgetést Sz. Zsolt a nő tudta nélkül felvette. A nő egyébként azért keresett bérgyilkost, mert haragudott egyik rokonának férjére, ugyanis a házaspár egy zűrös válás közepén volt.

Csakhogy a gyilkosságból nem lett semmi, mert Sz. Zsolt inkább elmondta B. Bélának az egész tervet, és 3500 eurót kért a hangfelvételért. A 46 éves férfinak a pénzt egy II. kerületi bevásárlóközpont mögötti faház tetejére kellett tenni a hangfelvételért cserébe. A férfi 2017. július 3-án az esti órákban oda is tette a pénzt, azonban a hangfelvételt nem kapta meg, ezért feljelentést tett a rendőrségen.

A nyomozás adatai szerint Sz. Zsoltnak volt még négy bűntársa: az 50 éves K. Gusztáv, a 68 éves P. Drago, a 44 éves F. Károly Márton és a 39 éves G. Róbert. Az egész „akciót” K. Gusztáv irányította, a rendelkezésre álló adatok szerint ő volt az, aki kitalálta, hogyan szerezhetnének pénzt az ügyvédnőtől és a 46 éves későbbi sértettől. K. Gusztáv pedig nem más, mint a Demokratikus Koalíció volt tagja.

K.Gusztávot egy másik bűnügyben nyolc év börtönre ítélte a Kaposvári Törvényszék . A férfi által vezetett bűnszervezet hat vállalkozót tévesztett meg, akik közül öt személytől 4,5 millió és 80 millió forint közötti, összesen 168,5 millió forintot csaltak ki. A vádlottak 2017. október 6-ig további vállalkozók megtévesztését is előkészítették, azonban a bűncselekmény-sorozat folytatását a rendőrség közbelépése megakadályozta.