hirdetés

Gyömrő hamarosan eldöntheti, hogy a jelenlegi regnáló polgármesterének Gyenes Leventének bizalmat szavaz-e, aki továbbra is vádlott a kecskeméti monstre számlagyár maffia ügyében és  aki nem mellesleg kamudoktori diplomával villog. Így könnyen előfordulhat, hogy ha újrázik is a feje felett lebegő börtönbüntetés miatt új választásokat kell majd kiírni.  Vagy a változás útjára lép a szebb napokat látott város és a legesélyesebb jelöltre Horváth Istvánra szavaz, aki a Hajnal Egyesület Gyömrőért színeiben  bizony komoly konkurense lett a botrányhős polgármesternek.

horvath istvan

Gyenes Levente komoly pácban van. Nemrég ügye félreérthetetlen pózban fiatal lányok és kokain ügybe keveredett, ami nem vet jó fényt karrierjére, de ez aligha izgatja a szerénynek épp nem mondható polgármestert. Azonban jóval súlyosabb az a tény, hogy kamudoktori  címe van s ezt nem rest használni, sőt büszke is rá, mert használja. A baj az, hogy nemrég egy fideszes főhivatalnok Tolnainé Szatmári Katalin volt kénytelen lemondani ugyanezen kamudoktori Pro Deo State-diplomája miatt. Emellett egy  komoly adócsalásra szakosodott maffia ügyben is vádlott Gyenes, amiből nem igazán fog tudni kijönni börtönbüntetés nélkül. Ráadásul az eddig a Fidesz által is támogatott polgármester már kínos lett a kormány pártiaknak is és kifaroltak Gyenes mögül. Nos Gyenes tekintélye megtépázott lett és kihívója Horváth István fiatal lokálpatriótaként pont azon problémákra kínál megoldást a városlakóknak, amelyeket nem lehet tovább halogatni. A Hajnal Egyesület Gyömrőért polgármester jelöltje ráadásul nem is keveredett olyan ügyekbe, amely miatt Gyenesnek börtönbe kell vonulnia, s amely a város jó hírnevét így beárnyékolja.

Személyesen sajnálatosnak tartom, hogy polgármester úr ilyen fura ügyekbe keveredett bele. Az ártatlanság vélelme őt is megilleti úgy vélem, de a személyes konzekvenciákat mindezek tudatában meg kellet volna már réges régen lépnie. Nem tette. Én azonban jóval nagyobb bajnak látom, hogy az elmúlt 12 évben Gyömrőn nem lettek munkahelyek teremtve. A környező városok mind mind fejlődtek ezen a területen, mi lemaradtunk. Nagyon nagy baj, hogy nincsenek megfelelő ipari parkjaink s így nincs hova fejlődni. Az, hogy Gyenes Levente barátai végzik szinte az összes városi munkát már csak apró és sajnos nem meglepő ügy, de ezen is változtatni kell. Mint ahogy azon is, hogy Gyömrő bizonyos város részein élőkről megfeledkezett a jelenlegi városvezetés. Ezt is orvosolni kell. Azon kérdésére, hogy a sportpálya panama ügyét sikerült-e megakadályozni azt tudom mondani, hogy igen de csak ideig óráig, hisz Gyömrő legértékesebb területét továbbra is magának akarja a jelenlegi városvezető ez is tény kérdése sajnos. Úgy gondoljuk a Hajnal Egyesület Gyömrőért tagjai, hogy most jött el az ideje annak, hogy a városunkat élhetőbbé tegyük. Munkahelyeket teremtsünk és belépjünk a gazdasági  körforgásba azzal, hogy kis üzemek, élelmiszer ipari vállalatok települjenek Gyömrőre. – mondta Horváth István a Hajnal Egyesület Gyömrőért, polgármester jelöltje.

Mi kell Gyömrőnek

Sajnos a kerékpárutak kiépítése elmaradt. Ez a település  közlekedését megkönnyítette volna. Balesetmegelőzési szempontból is kifejezetten hasznos beruházás lett volna , különös tekintettel a gyerekekre.
Sajnos a  térfigyelő kamerarendszer telepítése is elmaradt  a város csomópontjaiba, mely növeli a lakosság biztonságérzetét. A tapasztalat az, hogy egy ilyen beruházást követően jelentősen csökken a bűnesetek száma.
Nincs sajnos közösségi,kulturális  és sport élet Gyömrőn. Egy olyan településen, mint Gyömrő, nem lehet megengedni olyan elhanyagolt labdarúgópályát, mint a miénk. A környéken mindenütt korszerűbbek a hasonló létesítmények. Fel kell újítani és a sportolóknak megfelelő öltözési lehetőséget biztosítani. Az elmúlt 24 évben egyik önkormányzat sem áldozott a helyi labdarúgás támogatására, pedig még mindig ez az a sport, ami a legnépszerűbb a gyermekek között.
A teniszpályát is bővíteni szükséges. S a kézilabda mellett más sporttevékenységekre is oda kell figyelni, segíteni. S mindez igaz a kulturális élet minden szegmensére is.