hirdetés

Tizenkét év fegyházbüntetést és tíz év közügyektől eltiltást ajánl beismerés esetén Gyárfás Tamásnak a Fővárosi Főügyészség. A Fina alalenökét és egykori tévé gurut azzal vádolják, hogy ő kérte fel több mint 20 évvel ezelőtt Portik Tamást: ölesse meg konkurensét, Fenyő János médiavállalkozót.

 

A hatóság szerint Gyárfás bűnösségét valószínűsítik azok a hangfelvételek, amelyeket éppen Portik rögzített a 2000-es években.

A Portikkal szembeni indítvány lényege szerint az 1990-es évek közepétől üzleti vita, és hatalmi harc alakult ki a Vico médiabirodalmat vezető Fenyő János és Gyárfás Tamás között. Gyárfás 1997 évben elhatározta, hogy megöleti Fenyőt, ezért egy harmadik személyt bízott meg a feladattal. Ő azonban ezt nem teljesítette. Ekkor Gyárfás Portikhoz fordult, aki Josef Rohácot vette rá Fenyő megölésére. Rohác 1998. február 11-én a késő délutáni órákban a Budapest, II. kerület, Margit utcában a feltorlódott forgalom miatt a gépkocsijában várakozó Fenyőhöz lépett, és egy gépfegyverrel kivégezte.

A Fővárosi Főügyészség július végén jelentette be, hogy vádat emelt Gyárfás Tamás ellen Fenyő János megölése ügyében felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt.

Gyárfást Tamás nem kívánta kommentálni az ügyészség ajánlatát.

A vádlott ügyvédje értetlenül áll az ügy elött.

Ügyfelem egyszer sem ismerte be, hogy bármi köze lenne a Fenyő-gyilkossághoz. Végig tagadta a felrótt bűnügyet ügyfelem. Szerény véleményem szerint a bizonyítékok sem támasztják alá  a vádhatóság feltételezését. Majd a bíróság eldönti, hogy az ügyészség vádja mennyire megalapozott-mondta dr.Zamecsnik Péter