hirdetés

Átadta a rendőrség a Fenyő-gyilkosság ügyében keletkezett iratok nagy részét a merénylet felbujtásával gyanúsított Gyárfás Tamásnak. Azonban az anyag igencsak hiányos, hisz az egykoron szebb napokat látott MÚSZ ex elnök agfőbb bizonyítékokról ezután sem fog tudni.

 

gyafiA nyomozóhatóság tizenöt napon belül egy határozatban közli majd, hogy mik azok a bizonyítékok, amiket egyelőre nem tárnak a védelem elé, mert azok átadásával sértenék a nyomozás érdekeit.

Az már biztos, hogy a megkapott dokumentumok között nem szerepel Portik Tamás gyanúsítotti kihallgatásának jegyzőkönyve, illetve – ha létezik – annak a hangfelvételnek a vágatlan verziója, amit maga Gyárfás Tamás juttatott el a rendőrségre.

Mint ismeretes a szerkesztett, megvágott felvételen az ex-úszóelnök és az olajmaffiózó beszélgetése hallható és állítólag részben ennek a hanganyagnak a tartalma alapján gyanúsították meg Gyárfást és az Energol-vezért.

Mint arról már írtunk a tévés producer Gyárfás Tamás terhére azt rója a hatóság, hogy több mint húsz évvel ezelőtt megbízást adott a magyar olajmaffia rettegett vezérének, Portik Tamásnak, hogy az alapügyben már elítélt Jozef Roháccsal lövesse agyon legnagyobb üzleti ellenfelét, Fenyő Jánost. Gyárfás a nyomozók szerint halálos küzdelmet folytatott az 1998-ban a saját autójában szitává lőtt médiamogullal. Háborújuk a nyilvánosság előtt zajlott, arról az akkori politikai elit is nagyon jól tudott.

Az ügyészség vizsgálja, kik voltak azok a hatósági személyek, akik az elmúlt húsz évben hátráltatták a magyar kriminalisztika legrejtélyesebb emberölésének nyomozását.

Tény, hogy a leszámolás után hetekig folyt a vita a felső rendőri vezetők között , hogy melyik egység nyomozzon. A BRFK kezdte a nyomozást de az illetékesség szerint a KBI-nak kellett volna nyomoznia. emiatt ment is az adok kapok, amit halála elött a KBI a magyar FBI alapítója és vezetője el is ismert az Esti Újságnak.

Sok minden el lett rontva a nyomozás során ez is tény. Sok nyom sem lett anno megfelelően rögzítve ez is tény.

Gyárfás ugyanakkor felháborodott a gyanúsításon és azt állítja, hogy ennek a „szörnyűségnek” ő maga is áldozata és még a „gondolata sem merült fel benne”, hogy az egykori médiamágnást megölesse.