hirdetés

Gyárfás sem hagyta szó nélkül az öt ért vádakat. Az úszók elnöke szerint badarság minden, amit róla összehordott Katinka, aki szerint férje a sors ajándéka. A férje azonban kapott hideget-meleget. Gyárfás Tamás természetesen nem mond le. 
gyárfás-finaA sors ajándéka, hogy Hosszú Katinka találkozott Shane Tusuppal, akivel bámulatos eredményeket értek el az elmúlt négy évben.

Más kérdés, hogy teljesítményének jogos elismerése mellett számos nemzetközi tekintélyű tisztviselő, versenyrendező egyre több alkalommal panaszkodik az edző viselkedésével kapcsolatban. Az ütközések eredője rendszerint anyagi természetű.

Tény, hogy a sportvilágban a professzionalizmusnak a legteljesebb mértékig helye van, de Shane Tusup fellépése, stílusa többek számára mindinkább elfogadhatatlanná válik a világ úszósportjában. Méltatlannak éreznénk a konkrét példákat felsorolni, ezek részleteitől szeretnénk a sportközvéleményt megkímélni – hiszen az újabb és újabb, nehezen minősíthető nyilatkozatok ellenére a cél változatlan: a sportolók nyújtsák tudásuk legjavát a medencében. És persze az is, hogy a kiváló eredményeket produkáló magyar úszósport továbbra is az a remek közösség maradjon, amelyik egy immár 120 éves hagyományt ápol, méltó módon – áll Gyárfásék közleményben.