hirdetés

Lemondásra szólította fel a szövetség elnökét, Gyárfás Tamást az igen sok olimpikont kinevelő Széles Sándor és az általa vezetett Úszó-Nevelő Műhely. Arra szólítják fel a Magyar Úszó Szövetség tagjait, hogy rendkívüli közgyűlés összehívásával vonják meg a bizalmat a Gyárfás Tamás vezette elnökségtől a Hosszú Katinka körül kialakult helyzet miatt.

hosszú katinka

Széles Sándor úszóedző korábban a londoni olimpián aranyérmet nyerő Gyurta Dániel és Risztov Éva edzője volt, valamint Verrasztó Evelynnel és Verrasztó Dáviddal is együtt dolgozott. A neves szakember Hornyák Viktorral közösen az általa vezetett Úszó-Nevelő Műhely Facebook-oldalán arra szólította fel a Magyar Úszó Szövetség tagjait Hosszú Katinka esetét követően, hogy hívjanak össze rendkívüli közgyűlést, s érjék el Gyárfás Tamás elnök lemondását, és válasszanak új elnökséget. Idézzük a pontos szöveget.

Tisztelt Tagszervezeti Képviselő Társak!

Tekintettel a Magyar Úszó Szövetség vezetősége körül kialakult botrányos helyzetre, és ennek eredményeként Kiss László szövetségi kapitány mai napon történt lemondására, felhívásban fordulok minden Tagszervezetünk képviselőjéhez, hogy a feszült helyzet mielőbbi rendeződése és olimpikonjaink nyugodt körülmények között történő olimpiai felkészülése érdekében közösen kezdeményezzük egy rendkívüli közgyűlés mielőbbi összehívását, ahol kérjük a jelenlegi elnökség azonnali lemondását, és az új elnökség megválasztását! Egyúttal az összes élsportolónk és edzőik meghívását is a rendkívüli közgyűlésre a jövőt illető javaslatok kölcsönös egyeztetése érdekében.

Sportbaráti üdvözlettel:

Hornyák Viktor

Széles Sándor

ÚNM

Mindeközben Katinka pedig újabb fotót tett közzé magáról, ahogy épp keményen püföl egy bokszzsákot az alábbi kérdéssel.

Nyisd ki a szemed és nézz magadba. Elégedett vagy az életeddel? – írta Hosszú Katinka.

(Fotó: Ironlady)