hirdetés

Meggyanúsította a BRFK korrupció ellenes osztálya azt a zuglói építési vállalkozót, aki idén februárban arról panaszkodott egy Fideszes politikusnak, hogy bizony Papcsákéknak és embereinek Zuglóban vissza kell osztani 20%-ot, minden egyes megkapott közbeszerzésből, ha munkát akarnak. Az ügyben az okozott botrányt, hogy ezen beszélgetés kikerült az internetre. A panaszos vállalkozó azért panaszkodott, mert hiába adott vissza csúszópénzt Papcsákéknak Zugló így is súlyos tízmilliókkal tartozik nekik.

 papcsák

Miután a zuglói Papcsák féle Fideszes  üzelmekre fény derült, a sértett és átvert vállalkozó nyílvánosságra került beszélgetése alapján révén a rendőrség nyomozni kezdett. A nyilvánosságra hozott hangfelvételnek nem örült Papcsák és csapata épp ezért alpolgármesterét, aki meghallgatta a panaszos vállalkozót azonnal el is lehetetlenítette a messziről jött vidéki ügyvéd Papcsák Ferenc. Nos a fagyi azonban visszanyalt, hisz a vállalkozót a BRFK gyorsan meggyanúsította az ügyben, ami érthető volt,hisz a Demokratikus Koalíció (DK) szerint Papcsák Ferenc, Zugló fideszes polgármestere korrupciógyanúba keveredett, ezért az ellenzéki párt írásban arra szólította fel Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy hivatalból kezdjen nyomozást az ügyben.

 

A DK szóvivője Gréczy Zsolt úgy fogalmazott: nyilvánosságra került egy olyan hangfelvétel, amely szerint 20 százalékot kell „visszaosztani” a zuglói önkormányzattól elnyert épületfelújítások után a győztes vállalkozóknak.

Az ellenzéki politikus szerint „nehezen elképzelhető”, hogy a kerületi polgármester Papcsák Ferenc nem tudott volna erről a gyakorlatról. Hangsúlyozta: pedig a ciklus elején még azzal bízta meg Orbán Viktor, hogy kormánybiztosként ő feleljen az elszámoltatásokért, legyen „afféle tisztesség mintaképe, egy lángoszlop, aki majd számon kéri a gonoszokat”. Gréczy Zsolt szerint Papcsák Ferenc korrupciógyanúba keveredett, ami ugyanakkor nem meglepő, hiszen „a Fidesz maga a korrupció, amelynek élén maga Orbán Viktor áll”.

A gyors gyanúsításnak azonban az is lehet az oka, hogy a panaszos vállalkozó csöndben maradjon és ne hozza kellemetlen helyzetbe a Fidesz korrupció ellenes erkölcsös őrét Papcsák Ferencet a továbbiakban. S az is ehet, hogy a vállalkozónak beígért fűt fát Papcsák, hogy majd jól elintéz neki   mindent csak tartson ki s maradjon csendben. Persze azt se felejtsük el, hogy Zuglóban nagy a baj, hisz a vagyonkezelő cégnél, melyet Papcsák ismerőse vezetett bizonyos Mazsu Gergely,nem kevesebb mint fél milliárd forint tűnt el. Nos ezen korrupciós ügy miatt is vizsgálódnak a nyomozók, igaz igen lassan és csendesen.