hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja Budapesten zajló vízilabda Európa bajnokságon egy fura és igen gyanús , állítólag sajtós akkreditációval rendelkező személyt fogtak el a biztonságiak. Úgy tudjuk nem igazán az esemény érdekelte az egyenlőre titkolt nemzetiségű újságírót, hanem a biztonsági rendszerek. A lebukása is ez lett. Fura.

 

Egyenlőre nem tudni pontosan, hogy a budapesti vízilabda Eb-n igen gyanúsan viselkedő személy, vagy akkreditált sajtós munkatárs mit is akart, mert úgy tudjuk nem a sportesemény érdekelte igazán. Ez tűnt fel a biztonságiaknak úgy tudjuk. A sajtós ugyanis a sporthelyszín biztonsági rendszere izgatta.

Az Esti Újság úgy tudja az uszoda vészkijáratait, egyéb útvonalait és egyéb biztonsági elemeket dokumentált az elfogott személy állítólag. Persze lehet, hogy csak ez is érdekelte a sajtóst és lehet belsőépítész is csak a nagy terrorveszély miatt keveredett gyanúba.

A férfi nemzetiségét egyelőre nem tudjuk és azt sem, hogy a meghallgatása után mi lett a sorsa. Így az is titok, hogy végül elvitték-e a rendőrségre vagy a TEK-hez kihallgatni. Mindenesetre az elég fura, hogy a gyanúba kevert sajtós épp olyan dolgokra kíváncsi és dokumentál, amelyek vészhelyzet esetén igen fontos útvonalak és rendszerek. Reméljük kiderül, hogy valamiféle terroristát fogtunk vagy csak egy fura hóbortal rendelkező sajtós.

Az ilyen eseményekre való akkreditálás nem egyszerű és a bajba keveredett személy nagy valószínűséggel valóban sajtós. Az is tény, hogy az illyen belépővel rendelkezők a lezárt helyekre is bejuthatnak, ahova a nézők nem.

Természetesen keressük a BRFK-t is, hogy hátha többet elárulnak majd ezen fura személyről.