hirdetés

Állítólag egy gyanús csomag okoz riadalmat a Keletiben. A pályaudvart kiürítették és leállítottak minden vonatforgalmat. A rendőrségi tűzszerészek a helyszínen vannak. Magyarországon egyébként elhagyott csomagban sosem találtak a tűzszerészek robbanóanyagot az elmúlt 26 évben sem. 

rendőr keleti

Budapest egyik legforgalmasabb pályaudvarát le kellett zárni, mert egy gyanús csomagot találtak. A rendőrség és a tűzszerészek elkezdték az óvintézkedéseket megtenni, és jó pár óráig bizonyosan, amíg a csomagot meg nem semmisítik vagy át nem vizsgálják, addig nem áll helyre a rend a pályaudvaron.

Magyarországon az elmúlt két évben, amióta az IÁ komoly terrorakciókat hajt végre szerte Európában, robbanószerkezettel teli elhagyott csomagot sosem találtak a magyar hatóságok. Sőt a 90-es évek óta erre nem igazán volt példa.

A Keletit délelőtt fél tízkor a rendőrség lezárta, először csak a csarnokot, majd délelőtt tíz órakor a pályaudvar teljes területét. A Keleti pályaudvar ezért ideiglenesen nem indít és nem fogad vonatokat. A fővárosba érkező utasoknak tanácsolják, hogy az elővárosi állomásokon, megállóhelyeken szálljanak le vonataikról, és a városi közösségi közlekedési járművekkel folytassák útjukat. A vasúttársaság a kényelmetlenségekért az utasok megértő türelmét kéri.