hirdetés

Hamarosan megkezdődnek a gyanúsítások az ORÖ furcsán elköltött milliárdjai maitt. Igaz, ismét meghosszabbította három hónappal az adóhatóság az Országos Roma önkormányzat, azaz az ORÖ Híd a munka világába programmal kapcsolatban egy éve zajló nyomozás határidejét. Az ügynek egyelőre egyetlen egy gyanúsítottja sincs.

 Farkas-Flórián-budapestbeacon

A NAV Bűnügyi Sajtóirodája közölte, hogy a pénzügyi nyomozók előterjesztést tettek a nyomozás meghosszabbítására, amely egyébként február 24-én jár le, a nyomozók pedig újabb három hónapos hosszabbítás mellett döntöttek.

Mindezzel nincs semmi ba, hiszj ez a szokás a nyomozásoknál, hogy hosszabbításokat kérnek az ügyészségtől. A nyomozók pedig 2 évig vizsgálódhatnak egy-egy ügyben, ha van gyanúsított. Jelen esetben nincs, így akár hosszú évekbe telhet, mire mindent górcső alá vesznek az adóhatóság szakemberei.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy hamarosan a szakértői vélemények megérkezése után a NAV megkezdi a gyanúsításokat is az ORÖ ügyeiben. A vezető tisztségviselők mellett és pénzügyi szakemberek is feltehetőleg az elsők közt lesznek.

Az ORÖ múlt héten lemondott elnöke, Hegedüs István és a pénzügyi bizottság vezetője sajtótájékoztatójukon arról beszéltek, az Emberi Erőforrások Minisztériuma 36 ügyben indított szabálytalansági eljárást az uniós programmal kapcsolatban. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Balogh Zoltán miniszter vezette EMMI néhány napja felmondta a 2013-ban kötött uniós támogatási szerződést az Országos Roma Önkormányzattal, mivel a kormányzati ellenőrök nem találták nyomát sem értékelhető szakmai tevékenységnek a Farkas Flórián miniszterelnöki biztos által alapított Híd a munka világába foglalkoztatási szövetkezet által összevásárolt ingatlanokban. A nemzetiségi önkormányzatnak ezért 1,2 milliárd forintot kell visszafizetnie.

Hogy az ORÖ-nek mikorra kell ezen összeget visszafizetni, nem tudni. Amennyiben gyanúsítás is lesz, úgy az EMMI jó ideig várhatja majd a pénzét és az uniós milliárdokat majd, amit eltapsoltak Farkas Flórián emberei, majd az adófizetőknek kell visszafizetnie.

(Fotó: Budapestbeacon, Forrás: ORÖ )