hirdetés

Horror hírdetés borzolta a kedélyeket. Macska szőrmét árult egy magán eladó. Darabjáért 3000 forintot kértek, azóta természetesen a hirdetés már eltűnt. A rendőrség pedig gőzerővel nyomoz. Magyarországon évente átlagban 10 állatkínzó kerül ténylegesen börtönbe. 
macska prémMegnyúzott házimacskák preparált bőrét árulta egy XVI. kerületi asszony az országos adok-veszek oldalon, tette közzé Facebook oldalán az Állatmentő Liga.

A hirdetésben, ahol egy cirmos és két foltos macska bőrét árulta a nő, azt írta, hogy a prémet táskának, sapkának érdemes elkészíteni.

Pataki Gábor, az Állatmentő Liga egyesület elnöke a megosztott posztban azt is közölte,hogy rendőrségi feljelentést is tett az ügyben, mert a jelenlegi EU-s és magyar jogszabályok is tiltják a kutyák és macskák prémjének értékesítését, akkor is, ha az állatok természetes halállal pusztultak el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitánysága állatkínzás miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, tájékoztatásuk szerint a nyomozás határideje 2018. január 25-e.

Állítólag a rendőrök már a hétvégén házkutatást tartottak az asszonynál, valamint a hirdetés is azonnal lekerült az oldalról.