hirdetés

Gömöri az áldozati bárány. A Népszava információi szerint pénteken távozik posztjáról a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetője, és akár Deutsch Tamás is. Nos a Fidesz EP képviselője már rég lemondhatott volna, ha akart volna, de nem tette. Így aligha életszerű Deutsch távozása. Sőt sokak szerint épp a politikus érdeke volt, hogy az elnök Gömöri fura ügyei, botrányai kiderüljenek. 

gömöri-deiutch paralipia veres

A Magyar Paralimpiai Bizottság pénteki közgyűlésén bizalmi szavazáson dönthetnek a szervezetet vezető Gömöri Zsolt sorsáról, és a Népszava már iztosra veszi, hogy Gömöri nem lesz elnök szombaton. A napilap ezt különféle infromációkra hivatkozva írja, miközben elismeri, hogy nincs arról megbízható információja, hogy pontosan mennyien támogatnák Gömörit.
A Népszava egyik forrása szerint nem kizárt, hogy az alelnök Deutsch Tamás is távozik. A FIDESZ EP képviselőjének tvozására azonban kíváncsiak vagyunk, mert sokak szerint az MTK elnökének volt az érdeke, hogy Gömöri ügyei kiderüljenek és, ha már bukni kell akkor a kíváló volot sportoló vívó Gömöri bukjon, ne ő. Ezt támasztja alá, hogy Deutsch már simán lemondhatott volna, de nem tette. Sőt Deutsch hoszú hetek csöndessége után kiállt amellet, hogy ne vádaskodjon senki. Meg lehet mindent beszélni. De a kancellária miniszter Lázár János többször kifejtette a kritizált vezetőségnek távozni kéne.
Gömöri Zsolt ügyében akkor pattant ki a botrány, amikor május elején kiderült, hogy a paralimpiai vezető 2012-ben 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a szervezettől a lakáshitele végtörlesztésére. Gömöri ügyében a rendőrség nyomozást rendelt el.