hirdetés

Kinyírta édesanyja pasiját, az anyját, majd a kiérkező rendőrökre nyitott tűzet az a tatabányai ámokfutó, akit végül a TEK bírt jobb belátásra. Az ámokfutó állítólag engedéllyel tartott egy Glockot, ami nem egy olcsó darab. Hogy mitől kattant be a férfi nem tudni de több emberen elkövetett emberölés bűntett elkövetésével gyanúsítja a rendőrség.

szétlőtt2

Lövések miatt riasztották a tatabányai rendőröket Tatabánya Felsőgalla városrészébe. A helyszínre érkező helyi járőrök az utcán egy halott férfit találtak. A rendőrök csak azt tudták megállapítani, hogy a sértett elhunyt, a gyanúsított ugyanis azonnal tüzet nyitott rájuk. Több lövés érte a szolgálati gépjárművüket, de a rendőrök közül egy sem sérült meg.

A hatáskörrel rendelkező TEK hatalmas erőkkel, minden eshetőségre felkészülve, páncélozott járművekkel rövid idő alatt Tatabányára ért. A műveleti egységek megérkezése után az előzetesen túszhelyzetnek tűnő helyzetben a TEK tárgyalója vette át az irányítást; nem volt ugyanis ismert, hányan tartózkodnak még az épületben. A férfit – aki a művelet során végig zavartan viselkedett, és lőfegyverét folyamatosan magánál tartotta – végül négy órás sikeres tárgyalásnak köszönhetően a műveleti egységek elfogták és 8 óra 50 perc körüli időben épségben kihozták a családi ház többi lakóját is.
Az elkövetőt sérülésmentesen előállították a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra.

pisztoly

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 40 éves N. Norbert édesanyjával és annak élettársával is végzett az engedéllyel tartott 45-ös kaliberű Glock típusú sport maroklőfegyverével. A férfi ellen több emberen elkövetett emberölés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, gyanúsítotti kihallgatása folyamatban van.