hirdetés

Korrupcióellenes népszavazási kezdeményezést nyújt be Gémesi György új pártja az Új Kezdet, amely megtartotta alakuló gyűlését. Amennyiben Gémesiék sikerrel járnak és a Nemzeti Választási Iroda nem gáncsolja el a kérdésüket, úgy minden politikust kénytelen lesz a NAV átvilágítani és a valós vagyoni helyzetüket megállapítani. Aki pedig fennakad a rostán azt el kell tiltani a közügyektől.

 

orbán a parlamentbenGémesi György, Gödöllő polgármestere március 15-i ünnepi beszédében jelentette be hivatalosan is az Új Kezdet elnevezésű párt megalakulását. Az új szervezet most bejelentette, hogy a párt népszavazási kezdeményezést nyújt be. Feltehetőleg sok állampolgár támogatja Gémesiék ötletét, hisz a politikusok a jelenlegiek és a régiek átvilágítását kéri a NAV-tól, hogy kiderüljön kinek milyen vagyona is van pontosan.

A pontos kérdés így hangzik: Egyet ért-e ön azzal, hogy a magyar országgyűlés alkosson törvényt, mely kötelezően előírja azt, hogy a NAV vagyonosodási vizsgálatot rendeljen el minden olyan személlyel és közeli hozzátartozóival szemben akik 1987 március 15. és 2017 március 15. között a magyar kormány tagja vagy képviselője, polgármestere volt, illetve amennyiben a fent hivatkozott személyek bármelyikével szemben a NAV szankcióval járó megállapítást tesz, úgy a megállapításban érintett személy és közeli hozzátartozói a megállapítástól számított öt éves időtartamra tiltsák el minden közhatalmi funkciótól és közpénz felhatalmazásával járó tevékenység végzésétől.”

Az Új Kezdet célja, hogy a mindenkori kormány tagjait átvilágítsa és kiszűrje az oly sokat emlegetett de sosem bizonyított vagy csak ritkán a poltikai korrupciót.