hirdetés

Az ismert magyar színművész írt Bayernek az elmúlt napok tüntetései  miatt és Bayer fenyegető beszólásai miatt helyre tette rendesen. Gáti Oszkár úgy véli az újságíró háborút akar, ami nem jó.

 

Gati-Oszkar-filmkatalógusA Fidesz házi írója a blogján reagált az elmúlt napok tüntetéseire , a Békemenet egykori szervezője Bayer Zsolt, aki fizikai erőszakkal fenyegette meg azokat, akik most CEU-s ügyben tüntetni merészelnek. 

Szél Bernadett, az LMP társelnöke szerdán jelentette be, hogy  Bayer Zsoltot közösség elleni uszítás miatt feljelentjük. Ez való neki, nem a kitüntetés!

Gáti Oszkár pedig a Facebookján üzent Bayer Zsoltnak, mutatjuk, és alább szó szerint idézzük:

Nyílt levél Bayer Zsoltnak.

Nem tudom, van-e értelme elemezni egy temetőgondnoknak, másod-harmad vonalbeli színésznek az Ön osztályon felüli gondolatfolyamát?
Annyian hozzászóltak már és mondtak mindenfélét, írtak, ötleteltek.
Felmerült Önben, hogy lehet a Békemenetből, Háborúmenetet fabrikálni?  Elég egy ügyes szófordulat, kis pici fenyegetés?  Azt sugallja az írása, hogy háborút akar?

Azok ellen a magyarok ellen, akik nem úgy magyarok, ahogy Ön, hanem csak egyszerűen magyarok? Polgárháború? Az nekünk most jól állna? Ön szerint hiányzik is?  Nosza, verekedjünk meg?  A Békemenet aktivistái az idősebb korosztály képviselői, megtapasztalták már, mi a háború? Őket nehéz lesz rávenni, hogy fiatalokat gyilkoljanak? Bár, ki tudja?

A tüntetők jobbára fiatalok -egy másik író-olvasó ember megfogalmazásban “analfabéta” fiatalok-, hogy fogja ezt összehozni?

Haladnak az Andrássy úton a Hősök tere felé /ahol a Hősők vannak/ és aki nincs a zászlójuk alatt, a molinójuk mögött, azt kirángatják a lakásokból és leverik, mint srác korunkban a grundon?

Az a baj, hogy nincs már grund?

Vagy az egész ország azzá vált?

És Ön most azt tervezi, hogy csatatér legyen belőle?

Valamikor elmondtam egy verset. Az Ön gondolataira ez a reflexióm.

Gáti Oszkár.