hirdetés

Megtörtént az, amitől sok gárdonyi  lakos tartott. Az önkormányzat csak eladta a szabadstrand egyik darabját. A fideszes polgármester rendkívüli ülést hívott össze, gyorsan eldöntötték a terület sorsát az ünnepek elötti napon, és most már hajlandó találkozni a tiltakozó civilekkel. De így vajon minek ?

 

Rendkívüli testületi ülést tartott szerdán délután a gárdonyi képviselő-testület, amelyen megszavazták, hogy eladják a polgármester által csak resztliként emlegetett, önkormányzati tulajdonú területek egyikét. A terület közvetlenül a vízparton, a szabadstrandon fekszik.

A helyi civilek és több ellenzéki politikus is korábban ezen aggasztó hír miatt már tüntettek. Mindezt egy petíció is követte, amelyet majdnem ötezren alá is írtak. Ezt át is adták Tóth István fideszes polgármesternek, aki ezután azt ígérte, találkozik a civilekkel.

Nos ez a találkozó még lehet összejön de sok értelme már nincs.

Igencsak egy érdekes emberi magatartás az, hogy van egy vitatott eset, s ezt gyorsan véghez viszik, majd utána egyeztetni akarnak róla a civilekkel, a velenceiekkel. Nem is érthető ez, hogyan ? Hisz eladták az ingatlant és a szabadstrand egy részét ! Ezt visszacsinálni már nem lehet! S vajon miről akar így egyeztetni a polgármester ?

Maradjunk annyiban, hogy ez a viselkedés bizony nem a hosszú politikai karrier titka. Ez az erőből való ügyintézés sajnos sok sok kérdést vet fel és bizony a gyanút is csak erősíti, hogy miért kellett így gyorsan, suttyomban eladni ezt a vízparti telket ? Miért nem volt olyan bátor a polgármester, hogy elöbb egyeztessen a helyiekkel ?

A testi ülésen történtekről Eötvös Pál ellenzéki önkormányzati képviselő közölte, hogy a 12 képviselőből 10-en voltak jelen, két ellenzéki és a polgármesterrel együtt nyolc fideszes képviselő. Hozzátette, a nyilvánosságra került meghívóban szereplő napirendi pontok nem hírértékűek, a lényeg az „Egyebek” között bújt meg, ami viszont nem olvasható a város honlapján.

Itt szerepelt az említett földterület is, amelyből 800 négyzetméter a szabadstrand területe és 1200 négyzetméter az odavezető út. A rendkívüli ülésen áldását adta a képviselő-testület az adásvételi szerződés aláírására, így a strand említett nagyságú része most már biztosan magánkézbe kerül.

 

(Csákány )