hirdetés

Megtartotta lakossági fórumát a Kossuth Kör füzesgyarmati szervezete. A polgármesterjelölt Koncz Imre bemutatta képviselőtársait a mintegy százfőnyi érdeklődőnek Rendhagyó módon a Kossuth Kör nem ismertette programját részletesen, hanem a jelöltek mondtak pár gondolatot és maga Bere Károly regnáló polgármester kihívója Koncz Imre mondta el mit is tervez. Az biztos, hogy a veszteséges önkormányzati cégeket nem kívánják pénzzel tömködni. A városba pedig szeretnék, ha nem összeszerelő üzemek sokasága épülne , hanem komolyabb értékteremtő munka-írta a keletnepe.hu.

 

Megköszönte a füzesgyarmati polgármesternek Bere Károlynak kihívója a Kossuth Körös Koncz Imre, hogy programjuk és jövőbel elképzeléseikre fél oldalnyi újságcikket szentelt. A lakossági fórum érdekessége számunkra legfőképp az volt, hogy itt nem szidta senki a jelenlegi városvezetést. Nem köpködték és alázták le az önkormányzat vezetésének a munkáját. Persze a hibákról szó esett, de normális hangnemben, normális stílusban, ami sok más településhez viszonyítva ritka és reményt keltő, hisz van még remény és példa, hogy lehet tényleg normálisan is kampányolni. ezek közé tartozik Füzesgyarmat is.

 

Maga a program a tisztességen alapul. Mindent e köré szerveztünk és ennek rendelünk alá. Alap, hogy a közösség javaiból senki nem részesedhet, csak annyit, amiért tisztességesen megdolgozott, vagy tisztességesen tett érte valamit. Nem fordulhat elő az önkormányzatnál, hogy valaki teljesítmény nélkül jövedelemhez jusson. Nem fordulhat elő, hogy az önkormányzatot megbüntessék, mert a közbeszerzési eljárásban hibát vétett, szabálytalanul járt el. Vagy azért megbüntessék, mert a város egyes részeiből szeméttelepet csinál. Esetleg azért megbüntessék, mert szabálytalan munkavégzés közben baleset történt. Nem fogunk olyan programokra pályázni, amelynek az a lényege, hogy magánszemélyek, esetleg társaságok ezzel jól járjanak, ebből hasznot húzzanak. Nem történhet meg, hogy az önkormányzat ígéretet tesz valamire és azt később semmibe veszi. Nem történhet meg, hogy bárkit a munkahelyével kapcsolatosan vagy a közösségi hovatartozása miatt fenyegessék, zsarolják. Ezeket kizárjuk.
Újra szeretnénk gondolni az önkormányzat gazdálkodását – a teljes gazdálkodását. Ugyanis Füzesgyarmatnak évek óta nincs tartaléka. Minden évben azzal zárul a kassza, hogy nincs benne egy fillért se, nulla forint van benne. Ez hosszú évek óta így működik, ezen mindenképpen szeretnénk változtatni. Mégpedig amiatt is, hogy ha bármi váratlan esemény bekövetkezik, akkor ne kelljen a kormány kegyeire hagyatkozni, vagy a jóindulatát várni. Némi pénztartalékot fel akarunk halmozni, ami arra is jó, hogy saját kézben tudjuk tartani a fejlesztéseinket. Hogy ne csak olyan fejlesztéseket valósítsunk meg, amit az Unió kiír pályázatnak. Ugyanis az teljesen félrevihet minket, ha megvalósítunk egy csomó teljesen fölösleges dolgot csak azért, mert pénzt kapunk rá. Úgy gondoljuk, hogy mi szeretnék megszabni a fejlődésünk irányát, ehhez viszont szükséges, hogy minél több ilyen tartalékkal rendelkezzünk. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy az önkormányzat a vagyonát veszteséges vállalkozásokba ölje. Az önkormányzat több vállalkozásba is belefogott, ami közül – én úgy gondolom – hogy egy se nyereséges. –mondta Koncz Imre, polgármesterjelölt.

 

A lakossági fórumon elhangzott, hogy a várost lejárató kampányfilmet készített a Kossuth Kör. Valóban picit fura dolgok voltak benne, ami nem biztos, hogy pozitív PR a településnek. Ráadásul érintettek olyan témákat is, például az Uniós pénzek felhasználást, amiben például 3 Kossuth Körös is részt vett, kapott pénzt belőle, bár erről nem szól a film.

 

Valóban a településen vannak olyan utcák 11 km hosszan, amelyek nem szilárd burkolatúak. 2019-ben ez baj. Azonban a főbb utakat az ÁAK nem tartja rendesen rendben, ami botrányos. A Kossuth Kör ezen is változtatna. Azonban ami jól működik, az mind megmarad.

 

Meg kívánjuk tartani jelenleg is jól működő gyakorlatokat, pl. a civil szervezetek támogatását, a továbbtanulók támogatását, ezek jó dolgok. Nem kívánunk változtatni a szociális támogatások rendszerén, bár ebben az önkormányzatnak csak igen kis része van. Nagyobb részét már átvette az állam, ő foglalkozik vele, de mi is mindenképpen meg kívánjuk tartani eddigi szerepünket.
Fontosak számunkra a település vállalkozói, vállalkozásai, hiszen ők teremtik meg önkormányzat gazdálkodásának alapjait. Mindenképpen egy kölcsönösen előnyös kapcsolatra törekszünk minden vállalkozással. Megismerjük az igényeiket, és segítjük egymást: ők is jól járjanak és mi is jól járjunk.-mondta Koncz Imre.

Új munkahelyek teremtését viszont csak akkor kívánunk támogatni, hogy ha nem afféle minimálbéres betanított munkát hoznak ide, hanem valami olyan vállalkozás jön létre, ami szakmát, képesítést igényel, ami a minimálbérnél többet fizet. Ezt is csak abban az esetben, ha ez nem jár környezetszennyező tevékenységgel. Természetesen egy vállalkozásnak sem állunk elébe, jöhet bárki, csak nem támogatjuk a minimálbéres verziókat – a kettő között azért van különbség-folytatta a Kossuth Kör polgármesterjelöltje.