hirdetés

Elrendelte a bíróság a rendőrgyilkosságul gyanúsított Sz. Szilárd előzetes letartóztatását és a férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték megfigyelésre. A férfi a bíróságon elismerte már a tettét, és vallomást is tett amelyben meglepő dolgokat állított: ő a kést amivel gyilkolt és megsebesített másik két rendőrt súlyosan önként adta át az egyenruhásoknak. A börtönt jól ismerő férfi lehet arra játszik, hogy nyilvánítsák örültnek, nem beszámíthatónak így elkerülné az élete végéig tartó fogságot.

 

A rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi állítása szerint szerette volna megvédeni a felette lakó idős nőt, a kiérkező rendőröknek pedig önként adta át a kését – legalábbis ezt mondta a bíróságon az előzetes letartóztatásán. A rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi ügyvédje Mikófalvi Ádám szerint védence vasárnap tett vallomásában azt mondta, hogy aggasztó, nyöszörgő hangokat hallott a felette lakó idős hölgy lakásából kiszűrődni ügyfele, emiatt törte be az ajtót. A kést is ekkor vette magához, hogy meg tudja védeni az idős nőt, ha kell, ám később önként átadta a kést az ő segélyhívására kiérkező rendőröknek.

Nos érdekes fordulat ez. Sőt valami nem stimmel ezzel, hisz ha átadta a kést a rendőröknek, akkor miképp sérültek meg ? Megbotlottak az ajtó küszöbében ? Vagy erről direkt nem beszél Sz.Szilárd.

Sokak szerint a férfi arra játszhat, hogy az IMEI-ben kiderüljön van baj a fejében, azaz nem beszámítható. Azonban ez a vallomás aligha segít rajta, hisz emlékszik az előzményekre de magára a drámai másodpercekre meg nem ? Nos ez fura és egyben hihetetlen is. Bár nem vagyunk sem pszichiátriai sem pszichológiai doktorok de ez így fura.

Az előzetes letartóztatást azért rendelték el mert a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés reális veszélye is fennáll a férfinél, mivel novemberben felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság, és ennek próbaideje alatt történt az emberölés.-mondta Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője .

Az egészen biztos, hogyha Sz.Szilárd beszámítható akkor a legsúlyosabb büntetést fogja kapni, azaz életfogytig tartó büntetést kap, ahonnan csak 40 év után szabadulhat majd.