hirdetés

Ismét elítélték a megismételt eljárásban a mulatós zene legendáját Fásy Ádámot és többek között a Munkácsy festmények fő műgyűjtőjét Pákh Imrét és társaikat az őssejt perben.  Igaz a mostani ítéletben vannak érdekes meglátások és következtetések is. Nem mondjuk, hogy az állam által anno törvénytelenül el vett híres Golgota festmény tulajdonosára akarnak esetleg nyomást gyakorolni, de akár ez is lehetne.

őssejtA korábbi ítéletekhez hasonló ítélet született most a megismételt sokadik őssejt perben. Azaz mindenki kapott büntetést , igaz senkinek sem kell dutyiba mennie. Igaz már csalásban is bűnösnek mondták ki nem jogerősen a vádlottakat.

A megismételt elsőfokú eljárásban nemcsak emberi test tiltott felhasználásának és emberen végezhető kutatás szabályai megszegésének bűntettében, hanem többrendbeli csalás miatt is bűnösnek mondta ki.

A vád szerint egy ukrán tudós módszerei alapján magyar és ukrán orvosok engedély nélkül nyújtottak őssejtkezelést gyógyíthatatlan betegeknek, több millió forintért cserébe. A vállalkozáshoz szükséges cég alapításában vett részt Pákh Imre elsőrendű vádlott és Fásy Ádám negyedrendű vádlott is.

Bár erről nem sokan beszélnek őssejt kutatáshoz volt engedélye a most elítélt vádlottaknak, amit később visszavontak a hatóságok. S egyben fő cél volt az is, hogy Magyarország a világ első olyan helye legyen, ahol az őssejt kezelések és kutatások élen járnak és ezzel egyfajta egészségügyi turista központ legyen.

A csalás pedig azért érthetetlen, mert minden beteg tudta mit kap cserébe a pénzéért. Azaz senki nem lett átverve. Ráadásul a kezelést mindenki megkapta.

Mint ismeretes az őssejt kezelés számos betegség gyógyítására jó.