hirdetés

Az LMP szerint az atomenergia veszélyes, elavult technológia, és helyette a saját erőforrásaira kellene támaszkodnia az országnak. A politikus szerint a Fukushimában hat évvel ezelőtt történt súlyos atomkatasztrófa figyelmeztetés lehetett volna.  

paksi bővítésSzél Bernadett, az LMP társelnök-frakcióvezetője a tegnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, a párt továbbra is azt szorgalmazza, hogy tartsanak népszavazást a paksi atomerőmű bővítéséről.

A politikus felidézte, éppen hat évvel ezelőtt történt a fukushimai atomerőmű-baleset. Annak a katasztrófának kellett volna az utolsó figyelmeztetésnek lennie, hogy az atomenergia veszélyes és elavult technológia.

Szél Bernadett kifogásolta, hogy a paksi projektet teljesen titkosítani akarják, alapvető információkat sem adnak ki róla, a nemzetbiztonsági bizottság tagjaként ő sem kapott tájékoztatást arról, mennyibe kerül és mikorra készül el a bővítés.

Az LMP szerint a projekt keletre orientálja az országot, pedig Magyarországnak szuverenitásra kellene törekednie, és a saját erőforrásaira kellene támaszkodnia. A beruházásnak emellett hatalmas a korrupciós kockázata, már elkezdték “kilapátolni” a pénzeket, és nem tudni, mire költ a kormány – mondta el Szél Bernadett.

(Fotó: greenpeace/archív )