hirdetés

Meg van az ELTE gólyatáborban erőszakoskodó férfi, akit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. Mint kiderűlt egy fotós követte el a rémtettet a fiatal diáklányon. A férfit az egyetem kért fel a munkára de arra ők sem mertek gondólni, hogy ez lesz a vége a békésnek és vidámnak induló táborozásnak. Úgy tudni most  pszichológusok próbálnak segíteni a fiatal diáklányon, aki aligha heveri ki ezen szörnyűséget. 

bad Photographer

A budapesti férfi  előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélyére figyelemmel rendelte el a bíróság 30 napra; a végzés jogerős.
A férfit a nyomozó hatóság azzal gyanúsítja, hogy egy fonyódi gyermektábor területén bántalmazott egy diáklányt, majd megerőszakolta.

A Sonline-nak írta meg egy olvasója, hogy pénteken egy lányt megerőszakoltak egy fonyódligeti gólyatáborban. A rendőrség nem közöl részleteket. Sajtóhírek szerint az ELTE gólyatáborában történhetett az erőszak. A gyanúsított külsősként a táborban dolgozott a szervezők megbízásából. Az egyetemről származó információk szerint a férfi a hallgatói önkormányzat felkérésére, fotósként vett részt a táborban. Egyelőre nem tudni, hogy jogilag köthető-e valamilyen módon a szervezőkhöz vagy az alvállalkozókhoz. A hallgatói önkormányzatnál hírzárlatot rendeltek el. Egyes információk szerint a férfi jelenleg is jogviszonyban áll az ELTÉ-vel, de nem tudni, hogy hallgató, doktorandusz vagy oktató.
Az ELTE közleménye szerint a fonyódligeti gólyatábor „szervezett programjaitól függetlenül történt az a nemi erőszak, amelynek gyanúja miatt nyomozást indított a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.
„Azt egyértelműen megerősítjük, hogy az ELTE gólyatáborában a szervezett programok keretében a résztvevők semmilyen kényszerítésnek sem voltak kitéve, bűncselekmény ezekhez kapcsolódva nem történt” – írta az egyetem.

„Amikor a biztonsági szolgálat és a szervezők észlelték a rendezvény programjaitól függetlenül történt atrocitást, kellő határozottsággal léptek fel, és gondoskodtak a sértett jogérvényesítéséről, személyes támogatásáról.” Az egyetem azt írta, az ilyen aljas bűncselekmények gyanúja esetében különösen fontosnak tartják az áldozat fokozott védelmét, a személye iránti tapintatot, az esetlegesen szükségessé váló pszichológiai segítség biztosítását, valamint elutasítják „az ilyen cselekmények relativizálását, rosszízű bulvárosítását”.