hirdetés

A fóti fideszes polgármestert is lórúgásként érte a külügyminiszter azon jó híre, hogy Fótin is akkugyár épül. A helyiek zúgolódnak, tiltakoznak, hisz tudják Gödön milyen problémákat okoz a Samsung gyár. Ők ebből nem kérnek. Vass megígérte, ha egy icipici kockázatot is lát, vagy veszélyt a környezetre a teherautók elé állva fog tiltakozni.

Feszült hangulatú lakossági fórumon csaptak össze Fóton a polgármester és a lakók, miután Szijjártó Péter tényként közölte, amit egyébként már lehetett tudni: akkuüzem épül a településen. A fideszes városvezető azt mondta, derült égből lórúgásként élte meg, hogy akkumulátorgyár lesz az eladott földeken, az önkormányzat még pert is indított a beruházás ellen. A helyieket viszont nem érdekelte mindez, azt mondták, a polgármester csak egy bábu, és úgyis az lesz, amit Orbán mond.

„Nincs az az iparűzési adó, amiért én mint polgármester veszélyeztetném az itt lévők életkörülményeit és egészségét” – mondta Vass György, Fót fideszes polgármestere azon a lakossági fórumon, amit szerdán tartottak a Fótra tervezett akkumulátorgyár ügyében.

Az akkugyár érkezését június 28-án jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter, viszont a munkálatok és a helyiek tiltakozásai már közel egy éve tartanak. Vass György pedig hiába áll elmondása szerint egy oldalon az akkugyár ellen tiltakozókkal, a szerdai fórumon több emberrel súlyos vitába keveredett, amikor pedig kifogyott a szóból, a vitát egyszerűen azzal zárta le: köszönöm a véleményét, de teszek rá.

Vassnak viszont odáig sikerült azért eljutnia, hogy a fórumon megjelenő Tordai Bencének megígérte: ha valóban megépül a gyár, a párbeszédes képviselővel összeláncolva fog az érkező teherautók előtt tiltakozni ellene.

A fóti akkugyárnak otthont adó Hello Parks képviselője mindenkit arról győzködött, hogy a gyár nem veszélyes, a fótiak viszont nincsenek erről meggyőződve: szerintük elég megnézni Gödöt vagy Bátonyterenyét (igaz, ott „csak” akkufeldolgozó van, gyártási tevékenység nincs).