hirdetés

Hamarosan jogerős ítéletet hozhatnak a Prisztás-gyilkosság ügyében. Azonban továbbra is sok a kérdés, és a bizonyítékok sem támasztják alá teljes bizonyosággal a feltételezéseket, a vádat. A börtönben lévő állítólagos maffia főnök Portik így megúszhatja az életfogytig tartó büntetést.

portik_tek

Tény, hogy így nehéz lesz ítéletet hozni a Prisztás gyilkosság-ügyében. Legfőképp a bűnsegédlettel vádolt harmadrendű vádlott, Fazekas Ferencnek az emberölésben való részvétele vált igen kétségessé, másrészt az elkövető személyére is több adat állt rendelkezésre. Bár az elsőfokon eljáró bíróság tanúvallomások és a cellainformációk alapján bizonyítottnak látta, hogy a másodrendű vádlott adta le a halálos lövést, de az is tény, a gyilkosról adott személyleírások egyike sem illik Hatvani Istvánra. A szemtanúk ugyanis egy vékony férfit láttak a tett helyszínén. Míg Hatvani nem kevesebb mint 140 kilót nyom több évizede. Másrészt Hatvanit egy kerékpár aligha bírt volna el, ráadásul az is kétséges tud-e a vádlott biciklizni. Szerintünk nem.
Emellett az emberöléshez használt fegyvert, biciklit, valamint a használóját szállító gépkocsit pedig nem sikerült előkeríteni.
Természetesen a hatóságok próbálják menteni a menthetőt és azzal magyarázzák Hatvani gyilkos szsrepét, hogy régebben volt már elítélve lőszerrel, lőfegyverrel való visszaélés miatt. Nos kérem ez jó és szép, de ez nem bizonyítja azt, hogy őlt is volna valaha.
Az alvilágban otthonosan mozgó informátoraink biztosak abban, hogy ez a merénylet is Jozef Rohác számlájára írható.
Ezt támasztja alá a hírhedt Conti Car Kft. két volt tulajdonosának, a pentitó Radnai Lászlónak és Csüllög Zsigmondnak is az elmondása, akik eskü alatt vallották, Prisztást nem az első fokon tíz évre ítélt Hatvani István, hanem az Aranykéz utcai robbantással is gyanúsított Rohác lőtte le.