hirdetés

Értesüléseink szerint a szlovák hatóságok hamarosan átadják Németországnak azt a H. Sándort, akit a magyar rendőrség anno Josef Rohac-ért cserébe adott ki. Állítólag egy az 1990-es évek környékén történt német milliárdos üzletember gyilkossági ügyében kívánják kihallgatni. A sokak által csak Turek néven ismert férfi idehaza és Szlovákiában sem ismeretlen a hatóságok és a szervezett bűnözés köreiben. Felmerült a neve a milliárdos magyar üzletember lányának Farkas Helgának az eltűnési ügyében. De a hírhedt 11 emberéletet követelő dunaszerdahelyi maffia kivégzését is ráakarták húzni H.Sándorra. De még csak vádat sem emeltek ellene, azaz ártatlanul ült hosszú évekig.

 haris, rohac

A szlovákok 2011-ben azét kérték ki H.Sándort a magyar rendőrségtől, mert úgy gondolták, hogy az éjszakai életben is jól ismert férfinek köze van a Raisz testvérek kivégzéséhez. Természetesen lett is bőven terhelő tanú H.Sándorra, de a mai napig ezen kettős gyilkosság miatt nem vonták felelőségre. Azonban egy drog-ügylet miatt elítélték a magyar férfit 10 évre.

Így igen érdekes,hogy a német hatóságok épp most kérték H. Sándor átadását, mert egy német üzletember gyilkossági ügyében, ami a 90-es évek elején történt szeretnék meghallgatni.  Azt nem tudni egyelőre, hogy a magyar férfit meg is akarják-e gyanúsítani.

Mint ismeretes Rohácot utólag úgy vették elő a magyar rendőrök a Fenyő gyilkosság kapcsán, hogy már hazaengedték, mert csak utólag derült ki, hogy az ő DNS-e szerepel a gyilkosságnál használt fegyveren. S fura volt az is, sok szakértő számára, hogy a szlovák férfi kiadatásakor éppen „kéznél van” a Nemzeti Nyomozó Iroda és a szlovák rendőrség munkatársai által közös akcióban Magyarországon elfogott, Turek néven ismert Haris Sándor. Rohácot ugyanis állítólag Harisért cserébe adták ki a szlovákok. Egy, az éjszakai életen jártas forrásunk szerint a Fenyő-üggyel kapcsolatos időzítés oka tisztán politikai, a szocialisták ugyanis nem akarták bolygatni a bűntettet, ám a hatalomból való távozásukkal lehetővé vált, hogy a „másik oldal” újra elővegye azt.

A hvg.hu azt írta2011-ben, hogy a szlovákoknak nem sokára kiadják Haris Sándort, aki az utóbbi időkben nem nagyon „exponálta” magát az alvilágban, leszámítva, hogy embereivel gyakran látták mulatni az egyik budapesti bevásárlóközpont szórakozóhelyén. Pedig Turek még évekkel ezelőtt rettegett figurája volt az alvilágnak, nemcsak Magyarországon, de Szlovákiában is.

Turek gyerekkori barátja az a Döcher György volt, akit 1999-ben saját presszójában végzett ki egy máig ismeretlen külföldi, feltehetőleg bolgár bérgyilkos. Ráadásul a kivégzést a KBH azaz a katonai elhárítás emberei is látták. A Döcher-gyilkosság annak idején azért is kavart nagy port, mert az áldozat ebben az időben börtönben volt, de az intézmény parancsnokának engedélyével kijárhatott dolgozni a saját kocsmájába. Haris és Döcher a kilencvenes évek elején a „váci hetek” bandájához tartozott, amelynek tagja volt mások mellett az 1996-ban meggyilkolt Prisztás József is.

Akárcsak Döchert, Haris Sándort is több emberöléssel gyanúsították meg a kilencvenes években teljesen ártatlanul. Vádolták például azzal, hogy megölték egy általuk „védett” pénzváltót, valamint Döcher állítólagos barátnőjét a milliárdos üzletember lányát, Farkas Helgát– ám egyik gyilkossági ügyben sem ítélték el, sőt vádemelés sem történt ellenük. Sőt a rendőrségi pletykák szerint 1999 nyarán egy Szentendre felé tartó budapesti diszkó hajóban Haris és emberei belekötöttek, majd félholtra vertek egy német turistát – az In-Kal biztonsági cég hajón tartózkodó munkatársai pedig nemcsak beavatkozni nem mertek a verésbe, de még a rendőrséget is késve értesítették, így Turekék el tudtak sétálni a helyszínről. emiatt sem ítélték el.  Emellett a dunaszerdahelyi maffia 11 tagjának kivégzése miatt is felelőségre akarták vonni, ami miatt 4 évet volt előzetes letartóztatásban, halkan jegyeznénk meg törvénysértően, de ebből sem lett még csak vádemelés sem. A HVG rendőrégi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy köztudott, hogy a Szlovákiában is otthonosan mozgó Haris az ottani bűnözői csoportok előtt sem ismeretlen. Állítólag szoros kapcsolatban állt például a dunaszerdahelyi Pápay-klán lemészárlásáért felelősnek tartott Sátor Lajossal is, akit a mai  napig keresnek több robbantás és gyilkosság elkövetése miatt, mindhiába. Azonban az tény kérdése, hogy Sátorra 2012-ben egy bűnbánó pentito terhelővallomást tett, sőt állítólag a Szlvák Szervezett Bűnözés elleni osztag magyar származású vezetőjét Robert Spisjakot is megakarta ölni, aki most beügyminiszter.