hirdetés

Folytatódik a sümegi John Henry Newman Közösségi Főiskola kálváriája. Az iskolát a ferences rendház is támogatja, erkölcsileg legfőképp, de úgy tűnik, sajnos nem lesz egy hallgatójuk sem. Bár úgy tűnt, pár diák elérte az előzetesen jelzett ponthatárokat, de a végén ezek a végleges pontszámok bizony erőteljesen megugrottak. Megkerestük az EMMI illetékeseit is, hogy ennek mi volt az oka.

john henry newmann

A sümegi John Hnery Newman Közösségi Főiskolára többen is jelentkeztek, és páran biztosak voltak abban, hogy felveszik őket, és tanulmányaikat itt folytathatják. Mindenki úgy számolt, hogy egy 280 pont elegendő lesz a felvételhez. A ferencesek által erkölcsileg támogatott iskola szép reményekkel vágott neki az idei évnek, azonban az örömből üröm lett.

Megkerestük az EMMI-t is kérdéseinkkel.

– Érdeklődni szeretnénk, hogy mi az oka annak, hogy a sümegi John Henry Newman Közösségi Főiskola ügyében állítólag többször módosították a felvételi ponthatárokat?
Mikor kell és miért emelni a ponthatárokat?
Érdekelne minket emellett az is, hogy a felvételi eljárások során mennyi idővel és hány alkalommal lehet a ponthatárokat módosítani és mi alapján?

Az EMMI a válaszainkat az Oktatási Hivatalnak továbbította, ahol a következő választ kaptuk.
– Köszönettel fogadtuk megkeresését. Kérdésével kapcsolatban egyeztettünk az illetékes szakterületünkkel, amelynek eredményeképpen az alábbiakról tájékoztatjuk.

A felsőoktatási intézmény döntött úgy, hogy a két meghirdetésre jelentkező összesen ötfős létszám (első helyes jelentkezésben 3 fő) nem éri el azt a kritikus tömeget, amiért a képzést érdemes a közösségi képzési központ helyszínén elindítani. Az Oktatási Hivatal tehát semmiféle pontszámot nem határozott meg.
Általánosságban, a ponthatárok megállapításával kapcsolatban minden alapvető információ megtalálható a felvi.hu és az oktatas.hu oldalakon. Bízunk benne, hogy válaszunkkal segíthettük munkáját – írta az Oktatási Hivatal Kommunikációs Osztálya.

A John Henry Newmann Közösségi Főiskola így pótfelvételi keretében sem jogosult arra, hogy esetleg máshonnan jelentkezzenek át diákok, akik nem érték el a megjelölt helyeken a pontszámokat.