hirdetés

Nagy balhé várható a magyar-román focimeccsen is, ha már a mérkőzés előtt ekkora ribilliót csaptak a drukkerek a fővárosban. A tegnap estéhez hasonlóan ugyanis nemrég újra futballhuligánok lepték el a Deák teret. Megint volt petárdázás , hanggránát dobálás és közben ici pici románellenes gyűlölködés. Ezúttal a futball ultrák a rendőröknek nem mentek neki  mint tegnap este. A fradimob.hu az éjszakai vandalizmusról és történtekről úgy számol be, hogy rég volt ilyen kemény attack a rendőrökkel és a fiatal ultrák jelesre vizsgáztak minden szempontból. Mint ismeretes tegnap este közel négyszáz ultra randalírozott a Deák térnél, törtek, zúztak  és még a rendőrautókat és az egyenruhásokat sem kímélték. Rég volt ilyen zavargás Budapesten, talán 2006.-ban. Lövöldözés azonban nem volt. Mondjuk a petárda hangját lövésnek hallani azért erős dolog.

rendőrök-huligánaok

 

Most délután is jó pár száz futball drukker jelent meg a Deák térnél és, ha már ott voltak akkor megint volt hanggránát dobálás és petárdázás. Azaz hangoskodtak picit és a román ellenes nézetüket is kifejtették, amikor azt skandálták, hogy minden román csecsemőt ledarálnak. Nos nem egy felebaráti vélemény ez tény. De nézzük a jó oldalát. Az ultrák ezuttal nem estek neki a rendőröknek és a rendőrautóknak sem.

Tegnap este egyébként közel négyszáz drukker csapott össze a rendőrökkel, amikor azok elkezdték őket kergetni. A fradimob.hu arról számolt be, hogy a fiatal és vidéki ultrák jelesre vizsgáztak, mert harcoska, bátrak és ügyesek voltak. Ráadásul mindenkin maszk volt így későbbi felelősségre vonás is elmaradhat.

Szóval tegnap eset nem száz, hanem közel félezer randalírozó érkezett éjfél körül a Deák Ferenc tér melletti Városháza parkba, ahol  a szokásos szurkolói szlogennel a Ria, ria, Hungária!” skandálással hívták fel magukra a figyelmet. A 9-es busz megállójában ezután a migránsokat és a rendőröket kezdték el szidni, akik viszont kevesen voltak ahhoz, hogy egyben tartsák a csoportot.

A randalírozók szétszaladtak és a rendőröket üvegekkel, szeméttel és a Bárczy utca elején található konténerben levő építési törmelékkel kezdték el dobálni. Később előkerültek a petárdák és a görögtűz is, ezért vélhették néhányan azt, hogy lövések dördültek a téren.

A beszámoló szerint az úttesteken és a villamossíneken rohangáló társaságot az 5-10 perc elteltével kiérkező rendőri erősítés próbálta lecsillapítani, de az ultrák az Erzsébet tér felé mentek tovább. A folyamatosan érkező rendőrautók végül pár perc alatt szétoszlatták a randalírozókat.

Több jármű szélvédőjét betörték, kereküket kiszúrták. A huligánok a közelben lévő szórakozóhelyekről elhozott székekkel tettek kárt a rendőrautókban. A környéket sokáig lezárta a rendőrség.

Péntek reggel a rendőrség közleményt adott ki, e szerint tizenhat személyt garázdaság elkövetése miatt állítottak elő, egy további randalírozót pedig azért, mert egy intézkedő rendőrt is fellökött.

Tudósítónk szerint a Keleti pályaudvarnál várakozó migránsok is “sok kopasz férfit” láttak, állítólag valakibe bele is kötöttek a pályaudvartól távolabb.

Egy szír menekült szerint tegnap 10 óra és éjfél között megjelent néhány feketébe öltözött “crazy man”, akik szóban megpróbálta provokálni az ott tartózkodókat, azt mondták nekik, “menjetek haza, nem akarunk itt látni titetket!”.

A fiatal szír viszont hozzátette, eddig minden este megjelentek ilyen alakok, ezért fel voltak már készülve erre, szóltak is a rendőröknek, hogy ők nem akarnak balhét, segítsenek nekik. A rendőrök tegnap is odamentek és elküldték a balhézokat.

A rendőrség kiemelt kockázatúvá minősítette a pénteki magyar-román focimeccset, és fokozott ellenőrzést rendelt el a fővárosban, valamint az érintett megyékben.