hirdetés

Folytatódik perbeszédekkel az ismert vállalkozó, Portik Tamásnak és társainak a pere. A vádlottakat az ismert médiaguru Fenyő kivégzésével, a több emberéletet követelő Aranykéz utcai robbantással és a lányfuttató, alias Cinóber megölésével vádolja az ügyészség. A per sok-sok furcsasággal van tele, tárgyi bizonyítékok sincsenek, csak terhelő vallomások olyan személyektől, akik pár éve egészen más tartalmú nyilatkozatokat tettek, más elkövetőket megnevezve.

brazil

Portikra és a szlovák Rohácra, a bérgyilkosra tényleges életfogytig tartó büntetést kért az ügyészség. Konkrét tárgyi bizonyíték nincs a vádlottakra nézve. Van azonban sok-sok terhelő vallomás, amelyeket többnyire olyan személyek tettek, akik voltak már büntetve, és elképzelhető, hogy vallomásaikért cserébe némi kedvezményeket, netán végleges szabadságot kapnak.

A védői perbeszédek minden bizonnyal arra épülnek majd főként, hogy a tanúk hazudnak. Az tény, hogy sem a negyedrendű vádlott, sem és a másodrendű vádlott nem volt Magyarországon a brutális bűncselekmények elkövetésének idején. Dominikán vagy épp Thaiföldön voltak. Az is tény, hogy Fenyő János médiavállalkozóval semmilyen közös ügyük nem volt a vádlottaknak soha az életükben. Az is tény, hogy az Aranykéz utcában felrobbantott maffiózó, Boros Tamás halála rosszkor jött a vádlottaknak, hisz akkoriban folyt ellenük a monstre milliárdos adócsalási ügynek kikiáltott olajos per. Boros szavahihetetlenségét pedig halottként nehezen tudták bizonyítani Ferencsikék. Cinóbert pedig nem is ismerték a vádlottak, nekik a lányokat futtató férfi nem volt üzleti akadály így.

Az is tény, hogy egy a Fenyő-gyilkosság közelében talált kesztyűben kimutatták az elsőrendű vádlott, Rohác DNS-mintáját, igaz, másik két személy DNS-mintájával együtt. Azonban a kesztyű mellett talált sapkában már csak a szlovák mintája volt, igaz, a gyilkos fegyveren már nem volt semmiféle DNS-nyom.

Az Aranykéz utcai robbantásnál Rohác részvételét egy a hasán lévő sebbel próbálják bizonyítani, mert az igazságügyi szakértő szerint, aki ott a pokolgépet beindította, az is súlyosan meg kellett hogy sérüljön. Nos, Rohác hasán amikor Csehországban börtönbe került, volt egy heg.

A Cinóber-gyilkossággal megvádolt Ferencsik Attila tagadja az ellene felhozott vádakat. Ő állítja, Cinóbert nem ismerte, így sosem voltak vitáik. Azonban egy tanú terhelő vallomást tett rá, igaz, ez a személy a saját vallomásaival is sűrűn ellentmondásba kerül.

Ügyfelem ártatlan, s bízom benne felmenti a bíróság. F. Attila itthon sem volt, és a rá vonatkozó terhelő vallomások minden alapot nélkülöznek – mondta az Esti Újságnak dr. Parti Ágnes ügyvéd.