hirdetés

Alaptanul ekézik Földi László biztonságpolitikai szakértőt egy rádió nyilatkozata miatt. Földi egyébként csak a személyvédelmi protokollt mondta el és felvetette miket vizsgálhat az eset kapcsán a szakszolgálat, milyen . Földi a külügyminisztert levideózók kapcsán mondta, hogy a paparazzik hajóját akár el is süllyeszthették volna a folyamatos terrorveszély miatt. Szijjártó Péter külügyminisztert a nyaralására azonban nem kisérték el a testőrök, igaz ő nem is különösen védett személy. Persze a Hit Gyülekezet rádiójának műsorvezetője sem volt topon, hisz jogi dolgokról is beszéltette Földit, de ő nem jogász és nem is ügyvéd.

 

Földi László azt mondta, hogy szerinte az internetes oknyomozó médium hajóját meg kellett volna semmisíteni, az ugyanis szerinte biztonsági kockázatot jelentett a miniszterr.
A szakembert emiatt keményen ekézi az ellenzéki média és a magukat sztároknak tartó firkászok. Azonban szakmailag tökéletesen igaza van Földinek. Ilyen közel egy másik hajó nem is nagyon mehetett volna.

Sajnos azt mindenki elfelejti és ebben a műsorvezető is tapasztalatlan volt, hogy nem sújkolta, hogy Földi mint volt titkosszolgálati vezető személyvédelmi szempontok és szakmai szabályok alapján elemzi a sokak által fontosnak tartott paparazzi videót és eseményt.
A celebekről nem nem a magyar csinált mű sztárokról, hanem Beckhamről, Ronaldóról, vagy a királyi családok tagjairól naponta készül egyébként hasonló felvétel.

Földinek az a kijelentés , hogy „kémkedés” segíthette az Átlátszót, ezért szerinte meg kell vizsgálni, hogy a külügyminisztert Szíjj László jachtján lefotózó Átlátszó „milyen külső szervek számára dolgozik”, milyen nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Nos titkosszolgálati szempontból csak az igazat mondta Földi. Ugyan ez erős picit első hallásra de az újságírói szakmában a megfigyelés, a lehallgatás megszokott dolog volt régen. Igaz ezt csak a neves kollegákkal tették, és ezen adatokkal nem élt vissza régebben a titkosszolgálat. De ezt tették a rendszerváltás elött a politikailag veszélyes személyekkel is, vagy azon családokkal is, akiket régen rendszer ellenesnek minősitettek, mert mondjuk Trianon után átszöktek a katonaságtól a magyar tisztek, szóval ezen nem kell kiakadni.

Az, hogy a paparazzi fotózás bűncselekmény lenne az jogilag picit badarság. Igaz ez a felvétel nem is Szijjártó otthonában készült, vagy a minisztériumban.

Földi azt is mondta a Hit Rádiónak, hogy szerinte jogos lett volna, ha a külügyminiszter emberei elsüllyesztik a csónakot, amivel az Átlátszó fotósa megközelítette a jachtot, sőt szerinte a világon mindenhol ez történt volna, mivel szerinte „ez merényletnek minősül, és nekik mindenképpen meg kell védeni a védett személyt, aminek hogyha egy támadó oldaláról nézzük, megvan annak a kockázata, hogy ez az életébe kerülhet.”

Szijjártó nem tartozik a közjogi méltóságok közé így őt elméletileg a testőrök nem kísérik mindenhova. Azaz személyvédelem sem illeti meg mi úgy tudjuk. A közjogi méltóságok közé tartozik a Köztársasági elnök, vagy a Legföbb Ügyészség vezetője is.

Földi Lászlónak sokat köszönhet Magyarország, hisz ő reformálta meg a szolgálatokat, kivéve a Katonai Hírszerzést. Majd ő borította a hírhedt Nyírfa-ügyet , amelybe belebukott az akkori MSZP egyik minisztere és kiderült a politika milyen szoros kapcsolatot ápol az orosz maffiával is. Földi sosem volt a Fidesz pártfogoltja , sőt ő volt az MDF azaz a JESZ biztonságpolitikai szakértője egy időben.

 

( Csákány )