hirdetés

Valakik fogva tartották az Alexandra könyvbirodalom tulajának egyik gyermekét. A rendőrség gőzerővel nyomoz de egyelőre titok, ki és miért tartotta fogva a 100 leggazdagabb magyar között nyilvántartott Matyi Dezső lányát, az Alexandra könyvbirodalom névadóját.

Pécs, 2014. október 7. Matyi Dezső, a PMFC-Matias labdarúgóklub tulajdonosa beszél a pécsi labdarúgás jelenéről és jövőjéről tartott sajtótájékoztatón Pécsen, a PMFC-Matias Stadion Sajtótermében 2014. október 7-én. MTI Fotó: Sóki TamásTalán egy hónap múlva, a rendőrségi választ ad a kérdésre: kinek és miért állt érdekében Matyi Alexandra fogva tartása. Az ügyben eljáró XII. kerületi rendőr-kapitányság tájékoztatása szerint május 10-én zárja le a nyomozást, ami természetese folyamatosan meghosszabbítható akár évekkel is.

 

A Budapesti I. és XII. kerületi Ügyészség rendelt el nyomozást személyi szabadság megsértése bűncselekmény gyanúja miatt, amelynek teljesítésével a BRFK XII. kerületi Rendőrkapitányságát bízta meg. Az ügyben a nyomozás folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor, a nyomozás határideje 2017. május 10. amely meghosszabbítható. Tájékoztatjuk továbbá, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság XII. kerületi Rendőrkapitánysága az Ügyészség kijelölése alapján kizárólag a személyi szabadság megsértése bűncselekmény tárgyában folytatja a nyomozást kijelölés alapján. -írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya az Esti Újság megkeresésére.

A több, mint 12 milliárd forintos adóssággal küszködő Alexandra könyvbirodalom gondjairól hónapok óta hangos a sajtó. Országszerte sorra bezártak a legnagyobb üzleteik, a vele szerződésben álló kiadók, viszontértékesítők pedig rettegnek, hogyan szerezzék vissza a pénzüket. Amikor a száz leggazdagabb magyar között nyilvántartott Matyi Dezső feje fölött a hullámok kezdtek összecsapni, Stotz Gyulát, a legismertebb hazai igazságügyi adószakértő, okleveles kriminológust kérte fel, mentse meg a cégét. A precizitásáról híres Stotz miután átvilágította a céget, Matyi elé tette a jelentését. Kijelentette: Matyi hosszú éveken át törvénysértő módon gazdálkodott, amivel azonnal fel kell hagynia. Rögtön véget ért a barátságuk.

Matyi Dezső két és fél éve több, mint 1 milliárd forinttal tartozik a Wolf Kft. – nek, ezért tavaly szeptemberben fedezetként felajánlotta, vegye meg másfél millióért a családja – Matyi édesapja, a lánya és a volt felesége – tulajdonában lévő Rainbow Kft. 50 százalékát – mondta Stotz Gyula.

A hitelező cég tulajdonosa azzal a feltétellel fogadta ezt el, hogy a vezetőket ő adja. Azt remélte, ha rálátása van Matyi üzleti dolgaira, előbb a pénzéhez jut. Nem így történt. Matyi azóta sem akar fizetni. Senkinek. Újabb és újabb hitelezőt próbál szerezni, de már senki nem hisz neki. Ami pedig a lányát, Alexandrát illeti: esztelenség, hogy bárki fogva tartotta volna őt, a Wolf Kft.-nek biztos nincs köze ehhez. Úgy tudom, a rendőrség személyi szabadság korlátozása miatt indított nyomozást, de még senkit nem hallgattak ki, így gyanúsított sincs. Mindenesetre mi nyugodtan állunk bármilyen vizsgálat elé, sőt, örülünk neki, mert legalább kiderül az igazság.

 

(Szerző: Vass Miki )