hirdetés

Fordulat az Uber fronton, végre valaki kimondta azt, amit eddig senki sem mert. Bár eddig nem nagyon hallatott magáról az ős fideszesből lett SZDSZ-elnök, ma pedig MLP-képviselő. A Magyar Liberális Párt azt javasolja, hogy a kormány üljön tárgyalóasztalhoz az Uber és a taxisok képviselőivel, majd próbálja meg minden szempontból legálissá tenni az Ubert.

Uber-taxis tüntetés-erzsébet híd

Fodor Gábor, az ellenzéki párt elnöke közölte, hogy a parlament kedden kezdi tárgyalni azt a javaslatot, amely akár be is tilthatja az internetes fuvarmegosztást végző Uber tevékenységét Magyarországon. A párt képviselője szerint helytelen az, amit a kormány tesz ilyen formában.

Fodor Gábor szerint azon kellene legfőképp gondolkodni, hogy a kormányzat ennek a modern és újfajta személyszállítási módnak a legalizálását miképp tudná megoldani, nem pedig azon kell törpölni, miként lehet betiltani. Fodor szerint a régi védelmére rendezkedett be a kormányzat.

A politikus azt mondta, az Uber szabályozásával egyelőre sok minden nincs rendben, de ez nem jelenti azt, hogy nincs szükség erre a személyszállítási formára.

Így az MLP azt szeretné, ha a taxisok az uberesek és a kormányzat minél előbb leülne egymással egyeztetni.

(Fotó: MTI)