hirdetés

Fejenként átlag 700 ezer forintért utaztatja ki az állami vezetőket a Magyar Olimpiai Bizottság a riói olimpiára, kivéve Orbán Viktort és Áder Jánost, akik kísérőikkel együtt állami pénzen utaznak majd. A miniszterelnök az olimpia végére repül Brazíliába, így élőben láthatja a kajak-kenu utolsó versenynapját, akik közül most esett ki két olimpikon doppinggyanú miatt. Egyedül a honvédelmi miniszter, Simicskó István állja az olimpiai útját saját zsebből. Példaértékű és követendő lenne.

orbán és szijjártó repül

Állami pénzből utazik Rióba Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János államfő, valamint plusz 1-1 fő kísérőjük. A többi kormánytag útját a Magyar Olimpiai Bizottság állja – írta a Blikk, amely összegyűjtötte, mennyi pénzt költünk a politikusok utaztatására az olimpián.

Kiderült, fejenként átlag 700 ezer forintba kerül a riói utazás. A MOB hat állami vezető útjára költ összesen 4,2 millió forintot, köztük van Balog Zoltán emberminiszter, Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, valamint három államtitkár is. Lengyel Györgyi közigazgatási államtitkár marad a legtovább, ő 12 éjszakát tölt kint, ott bevárja majd Balog Zoltánt, és együtt repülnek majd haza.

A politikusok charterjárattal, különgéppel utaznak a játékokra. Orbán és Áder a nagykövetség szállásán laknak majd, hogy testőreik kint is gondoskodhassanak a biztonságukról.

Orbán Viktor az olimpia végére repül Brazíliába, így élőben láthatja a kajak-kenu utolsó versenynapját, valamint a vízilabda helyosztóit is. Simicskó István honvédelmi miniszter a saját pénzén utazik Rio de Janeiróba.

(Fotó: 168 óra, archív)