hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja, hogy budapesti önbíráskodókat kelepcébe csalta debreceni adósuk. Természetesen az éjszakai életben jól ismert gyanúsítottak elfogása vagy skalpja a nyomozóknak kapóra jött, és így történhetett meg az, hogy egy egyszerű önbíráskodás miatt kérték az előzetes letartóztatását K.Cs-nek és B.A.-nak is. Az adós most némi időt nyert és még azt is hiheti, hogy már sosem kell megadnia a tartozását. Úgy tudjuk bár a sértett állítja megverték a gyanúsítottak még egy tockost sem adtak neki.

 

Mint ismeretes a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást B. A. 44 éves rakamazi és K. Cs. 45 éves budapesti lakosok ellen. A nyomozás adatai szerint B. A. telefonon keresztül megfenyegetett egy debreceni férfit, hogy amennyiben nem rendezi a korábban tőle megvásárolt személygépjárműre terhelt tartozást, valamint a forgalomba helyezését, akkor megtalálja és temetőbe teszi. 2020. május 15-én K. Cs. adott nyomatékot személyesen is a telefonon közölt fenyegetésnek úgy, hogy a debreceni férfit több alkalommal megütötte. Az ügyben a szabolcsi rendőrök a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársaival együttműködve intézkedtek, és az elfogáshoz – mivel felmerült, hogy az elkövetőknek fegyvere lehet – a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségét kérték, akik K. Cs.-t Budapesten, B. A.-t Tarcalon fogták el 2020. július 3-án. A férfiakat a rendőrök a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, és gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették. A rendőrség kezdeményezte a két gyanúsított letartóztatásának indítványozását.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy az éjszakai életben is jól ismert két férfi egy tockost sem adott a sértettnek, hisz jól tudták azért súlyos évekre dutyiba kerülhetnek. Azonban a sértett azt mondta a rendőröknek bántották és fenyegették, ami kapóra jött a rendőröknek, hisz a két terhelt komoly skalp nekik, igaz azzal feltehetőleg nem számoltak, hogy a sértett ici-picit másképp tálalja majd a történteket, mintahogy az valójában volt. Ráadásul a sértett így most újabb haladékot nyert adósságának rendezésére, ami neki nagyon jól jött.

A 90-es években volt divat, hogy az adósok inkább feljelentették a hitelezőiket, hogy addig se kelljen fizetniük. Régi trükk ez , de valljuk be sokat nem ér, igaz a haragosainkat pár hónapra ki lehet vonni a forgalomból, de a tartozás az tartozás marad.