hirdetés

Teljesen összetörtek a kisberényi szülők, akiknek a 19 hónapos kisfiát elütötte a pár éve bevezetett, mozgó posta, azaz a postás autó. Az édesapa szerint nagy gázzal indult a postáskocsi, amely csütörtökön halálra gázolta a kisfiát. Azonban szeretet gyermekét sajnos már senki nem adja vissza nekik.

kisberény postás balesetA Somogy megyei Kisberényben egy postáskocsi elgázolt egy másfél éves kisfiút, aki a baleset során olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A gyermek szülei könnyek közt meséltek a borzalmas tragédia részleteiről.

Nagy lendülettel, azt lehet mondani, nagy gázzal elindult, és egy nagy puffanásra lettem figyelmes, utána csak a kisgyereket találtam, a kisgyereket találtam meg, a kocsi átjárta – mondta Orsós János, az édesapa, aki a szörnyűséget felidézve könnyeivel küszködött.

A férfinek fogalma sincs, mikor kerülhetett gyermeke az autó elé. Az udvarról ment ki a szűk utcára, mert véletlenül nyitva maradt a kapu. A postás csak egy pillanatra állt meg kocsijával, amíg kiadta a leveleket, és rögtön indult is tovább.

A tragédia láttán a férfi azonnal kiabált az élettársának, a postást pedig kérte, hogy hívja a mentőket. A segítség körülbelül 15 perc alatt meg is érkezett, de a gyermek életét már nem tudták megmenteni.

János kérdőre vonta a postást, hogy legyen szíves hívja fel a mentőt, meg meghalt a fiam, azt kiabálta a János. Mert amikor felvette a földről és megnézte a kisgyerek pulzusát, már akkor észlelte, hogy meghalt – mondta az összetört édesanya, Pápai Ferencné.

A kisfiú keresztanyja is megszólalt, aki szerint a szülők a fiuk elvesztése miatt teljesen összeomlottak. Azt mondta, ő is igyekszik támogatni őket, amire nagy szükségük van, hiszen egyelőre még azt sem tudják, miből temetik el a gyermeket, hisz tisztességes de igen szerény körülmények között élő családról van szó .

A napvilágot látott felvételek alapján az apa miután kiment a postáshoz, a kapu nyitva maradt. A kisgyerek pedig utána szaladt, de a postás autó elött állt meg.  Senki nem vette észre és ekkor történt a tragédia. elindult a zöld autó, esélyt nem adva a kisfiúnak a túlélésre.

Szakértők szerint a felelősség nem egyértelmű, hisz az édesapa is hibázott és a postás is figyelmetlen volt.

A posta vezetése is segítséget ajánlott a családnak. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.