hirdetés

Figyeljünk a zsebtolvajokra, most van a szezonja a közelgő fesztiválok, bulahelyszínek miatt. A budapesti rendőrök egy 46 éves férfit és egy 45 éves nőt fogtak el, akik ügyes zsebesnek tűntek. A rendőrök civil ruhában nem titok szó szerint vadásszák a zsebes bandákat főleg a tömegközlekedési eszközökön.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Zseblopási Alosztályának civil ruhás nyomozói a 4-6-os villamos vonalán tartottak ellenőrzést 2022. június 13-án, amikor feltűnt nekik egy férfi, aki utastársai táskáját nézegette. A férfi miután közel került az egyik utashoz, kikapcsolta a táskája zárját és belenyúlt, de semmit sem sikerült kivenni belőle, mert a nő leszállt a villamosról.

Másnap az Astoria aluljáróban értek tetten és fogtak el a rendőrök egy 45 éves budapesti nőt, aki egy férfi övtáskájából lopott, egy nő táskájából pedig mobiltelefonját próbálta meg kivenni.

A nyomozók R. Imrét és Cs. Ritát elfogták és előállították. A férfit lopás bűntett kísérlet, a nőt lopás vétség, és lopás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Figyeljünk a zsebesek úgy tudnak táskákat nyitni, hogy csak na ! Zseniálisan ügyesek. Így a táskákat ne hátracsapva, vagy oldalt hordjuk, hanem tartsuk magunk előtt. Lehetőleg a hátsószeneinkbe se tartsunk értéket.

Néhány jótanács a zseblopások megelőzésére:

Fokozottabban figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen tartózkodik, vagy utazik!
Ajánlott válltáskáját maga előtt tartva közlekedni.
Ne tartson okmányokat, értékeket táskája külső zsebeiben!
Ne tegyen egy helyre pénztárcát, okmányokat, lakáskulcsot, mobiltelefont!
Vásárláskor, az áru válogatásakor soha ne tegye le táskáját, pénztárcáját a pultra vagy a bevásárlókocsiba.
Értékeit ne hagyja felügyelet nélkül, illetve a bankkártyáját és a pin kódját ne egy helyen tárolja!

 

( Csákány Tibor )