hirdetés

Belehúzott az alpolgármester lemondatásba és kinevezésbe Hajdu László. A XV.kerületi Fidesz és a DK-s polgármester viszonya puskaporos volt, de most simán választottak új alpolgármestereket. A régi Fideszes alpolgármestert saját emberei hagyták most cserben. Sokak szerint Pintér Gábor alpolgármester vesztét egy óvodai lopás sorozat felderítése volt.

hajdu-pintérHivatalosan most egy óvodafelújítás miatt robbant ki a balhé, ahol még a polgármestert is megpróbálták leváltani, de most ott tart az eset, hogy puccsszerűen új alpolgármestereket választott a kerület Fideszes voksokkal.

Hajdu anno azért nem bólintott rá egy 280 millió forintos óvodafelújításra, mert sokkal drágább ajánlatok jöttek ennél s ezt jelezte a kerületi jegyző az ex-belügyminiszter Lamperth Mónika.. A Fidesz viszont nagyon akarta a projektet, ezért meg szerette volna nyirbálni Hajdu jogköreit, sőt fel akarta függeszteni őt. Ehhez az akkor még MSZP-s, azóta a párttól elcsapott Móricz Eszter képviselőt is megnyerték. A polgármester végül megmaradt pozíciójában.

A mostani friss fejlemény, hogy megtudtuk, Pintér Gábor fideszes alpolgármestert lemondatták, ahogy a másik – korábban a CEU mellett kiálló – fideszes alpolgármester, Balázs Zoltán is távozott. A helyükre Viktorné Kovács Judit jött a Fideszből, valamint Tóth Imre az MSZP-ből, akiket helyben konstruktív politikusoknak tartanak.

A béke hirtelen kitört azzal is, hogy formálisan kilenc fideszes képviselő maradt a 10-ből, mivel egyikőjük elhagyta a kerületi frakciót. De ketten a kilencből megszavazták Hajdu indítványait, így jött létre a fenti változás. Most tehát két fideszes helyett egy fideszes és egy szocialista alpolgármestere van a DK-s kerületvezetőnek.