hirdetés

Újabb fordulat a bedőlt Hungária brókercég ügyében. Úgy tudjuk közel háromezer károsult van, akinek több mint hatvan milliárd forintja veszhetett el. Mint ismeretes itt tartotta megspórolt milliárdját többek között a fideszes vezetésű Fót városa és Százhalombatta is közel ennyit bukott. Ráadásul az egyik előzetesben lévő főbrókert  a nagykőrösi fideszes polgármester testvére védi.

 hungaria gyanúsítottak

Közel háromezer vagy még több kisbefektető futhat a pénze után, amit a Hungária Értékpapír ( régebben Biztonság )  brókercégnél helyeztek el. Becslések szerint mintegy 60 milliárd forintot tehettek be csak a kisemberek, s ez az az összeg, amit sem az ügyészek, sem más hatóságok egyelőre nem találnak vagy rosszabb esetben már meg sincsen. Legalábbis Cegléden, Nagykőrösön erről beszélnek a helyiek., egyelőre csak suttogva.

Igen volt , akinek évi 30%-os hozamot ígértek és tettek szert. Mások kevesebb kamatot kaptak. Amikor nagyon ment, akkor 20 millió alatt szóba sem álltak az ügyfelekkel.  A végén már pár milliót is elfogadtak a brókerek. Nagy lábon éltek,főleg a brókernő gyermeke, aki azzal dicsekedett, hogy havi 2 millió a zsebpénze. Hát igen sokan elhittük,hogy itt minden rendben van de hát van aki több mint 8 éve ott tartotta a pénzét. Nem is értjük. Azzal is dicsekedett a brókercég, hogy kérem itt minden rendben lesz, hisz Fideszes cég és a politikusok, a nagykutyák pénze is itt fial. – mondta elkeseredetten  az egyik károsult Kovács Marika.

Tény kérdése, hogy az egyik előzetesben lévő főbrókert a nagykőrösi fideszes városvezető rokona, védi.  Az is tény,hogy sok károsult nem mer feljelentést tenni,mert azzal hitegetik őket a pénzük meg van csak nem fér hozzá a cég vezetése. Nos lehet igaz, lehet ezen állítás hamis is. Tény kérdése, hogy sok fideszes önkormányzat pénze volt itt lekötve. Fót közel 1milliárdot bukik Százhalombatta szintén hasonló összegére vethet keresztet. De a Földművelésügyi Minisztérium cége is több mint400 milliót kötött itt le. Az is ténykérdése, hogy a Hungária ügyfelek többsége 30%-os kamatra kötötte le a pénzét, így feltehetőleg az önkormányzatok és egyéb állami cégek is ekkora hozam körüli összegre tarthattak igényt,vagy szerződtek. Az eléggé fura és így a bevett gyakorlattól eltérő lenne, ha nem 30%-os hozamot igért nekik a Hungária brókercég vezetése.

Természetesen kerestük telefonon a brókercég vezetőjének ügyvédjét, de az irodai telefonját nem vette fel.