hirdetés

Közös fideszes és baloldali biznisz a Kopaszi-gát megvásárlása. Legalábbis a Jobbik fenegyereke és alelnöke, Novák Előd országgyűlési képviselő ezt állítja. Novák szerint világossá vált, hogy a narancsbárói által irányított Fidesznek és „őfelsége ellenzékének”,  az MSZP-nek a közös mutyija a XI. kerület egyik legimpozánsabb részének, a Kopaszi-gátnak a megvásárlása 16,5 milliárd forintos állami hitelből, miután egy-egy oligarchájuk lett tulajdonos 51, illetve 49 százalékos arányban.

novák előd-24.hu

Ma látott napvilágot, hogy Orbán Viktor jó barátja, a Videoton focicsapatának tulajdonosa, Garancsi István 51 százalékban, illetve az MSZP-s exkormányfő, Bajnai Gordon vezette Wallis egykori tranzakciós igazgatója, Kóbor Miklós 49 százalékban közös tulajdonosa lett a csodálatos természeti szépségű városrésznek, amelynek további beépítését tervezik, amit a Jobbik ellenez.

További pikantériája az üzletnek, hogy a közös fideszes és baloldali adásvételt ugyanaz az állami tulajdonú és kormányzati irányítású Eximbank pénzeli, amely Orbán Viktor másik jó barátjának, Andrew G. Vajnának is besegít a TV2 megvásárlásába 6,7 milliárdos hitellel, holott e pénzintézetet a külkereskedelmi tevékenység ösztönzésére hozták létre, amihez ezeknek a sokmilliárdos magánbizniszeknek semmi közük.

A Jobbik kormányra kerülve a XX. század korrupt pártjainak ügyleteit átvilágítja, a közös mutyiknak nyilvánosságot biztosít, a felelősöket pedig szigorúan elszámoltatja. Ennek érdekében kezdeményeztük, hogy az Országgyűlés teremtse meg a politikusok gazdasági bűncselekményeinek elévülhetetlenségét, az elkövetőknek pedig dupla büntetés és teljes vagyonelkobzás is járhasson – írta Novák Előd országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke.