hirdetés

Miután Simicska kiesett a pixisből, a Közgép leáldozóban. Legalábbis sokan ezt jósolják. Az új miniszterelnöki favorit a Market építőipari cége lehet, ami korábban a sokat támadott és libásnak becézett ex-miniszterelnök Bajnai Gordon érdekeltségébe tartozott. Most ezt a céget Garancsi István vásárolta meg, aki a Videoton FC tulajdonosa többek között.

Market építő Zrt., Garancsi István, csányi Sándor, Orbán Viktor

Miközben zajlott az Orbán Viktor és Simicska Lajos közti összetűzés, a Market Építő Zrt. többségi tulajdonrésze új tulajdonoshoz kerül. A magasépítési piacin 38,6 milliárd forintos árbevétel mellett 613,7 milliárd forintos profitot termelő cég 51 százalékát ugyanis Garancsi István új vállalkozása, a Garhartt Invest 2014 Zrt szerezte meg. A részvénycsomagot egyébként a Wallis-csoporthoz, így a libásnak becézett ex-miniszterelnök Bajnai Gordonhoz, illetve Veres Tibor nagyvállalkozóhoz köthető Wing Zrt.-től vásárolták meg  Egyes piaci pletykák szerint az ügylet lebonyolítás mögött Hernádi Zsolt, a Mol vezérigazgatója áll valójában.

Mindez azért is érdekes, mert a Market építette a köztelevízió Kunigunda utcai épületét, amelyet drágasága és a sok gyanús korrupciós jel miatt anno sokat támadott a Fidesz. A Market Építette nemrég az FTC szuper stadionját 20 milliárd forintért, ami így hat milliárddal lett drágább a tervezetnél. Nos az új stadionépítésekhez így már komoly referenciával rendelkezik Garancsi úr új cége s várhatóan több új stadionépítést is el fog nyerni a közeljövőben .

A Közgép lecserélése a lap szerint csak látszólag lehet egyszerű egy másik építési cégre, amely olyan referenciákat tud felmutatni, mint a Fradi-stadion vagy a felsőzsolcai árvízkároskárosultak lakóházai. A Közgép azonban Simicska Lajos kezei között nehezen megkerülhető szereplőjévé vált az építőiparnak az utóbbi tíz évben.

Ezt példázza az M0-ás autóút déli szektorárban a szerkezetcserére váró hárosi Duna-híd is. Ennek a közbeszerzését ugyanis a fejlesztési tárca állítólag pénzhiány miatt vonta vissza, miközben a pletykák szerint valójában az volt az ok, hogy a kivitelezést kizárólag a Közgép lenne képes elvégezni.