hirdetés

Gyurcsány ex-miniszterelnök elmondta azt, amit már mindenki tudott. Az azonban fura, hogy a  sallereket és beszólásokat az MSZP és a Fidesz ex pénztárnokainak miért csak most tette meg.  Gyurcsány Ferenc szerint Puch László és Simicska Lajos irányította a pártokat igazából s szerinte minden párt korrupt volt a 2000-es évekig.  Persze adódik a kérdés, hogy most akkor már nem korrupt egy párt sem?  Feri miért várt eddig a nagy észrevételeinek a közhírrétételével ? Érthetetlen. Bár a korrupciós bűnügyekre kézzelfogható bizonyítékai sosem voltak, mint ahogy arra sem, hogy a két nagy párt a Fidesz és az MSZP pénztárnokát elővegye miniszterelnökként. Gyurcsány Ferenc mindezt a Figyelőnek adott interjújában fejtette ki. 

 Puch-gyurcsány

Mi örülünk az ex-miniszterelnök gyors vagy sokak szerint lassú őszinteségi rohamának. Legalább bevállalta és elmondta a meglátásait. Azt azonban nem értjük miért csak most tette ezt ? Miért nem mondta el országunk vezetőjeként is anno mindezt? Ezzel az erővel kiállhatott volna akkor is,  bele mondhatta volna az éterbe tökös fasza gyerekként, hogy a gazdasági oligarchák ellen lépjünk fel ! Ne hagyjuk, hogy ők irányítsanak ! Nos akkor nem tette. Így pedig utólag hát elég karcsú a magyarázata Gyurcsány Ferencnek és fura, hogy miért most beszél ? Miért most vagánykodik azzal, ami már szinte amúgy is köztudomású tény volt.

Gyurcsány Ferenc szerint azért lett 2004-ben miniszterelnök, mert akkor a baloldalnak szüksége volt egy „anti – Orbánra”, egy karizmatikus, beszélni jól tudó, vízióval rendelkező vezetőre.

Szerinte ez ma sincs másképpen, ma ő az egyik olyan karakter baloldalon, aki Orbánhoz mérhető.

Gyurcsány interjújában arról is beszél, hogy a kilencvenes évek végén, a kétezres évek elején szinte minden párt korrupt volt, ahogy az általa vezetett MSZP is. Ő meg is próbálta felszámolni a „Puch-világot” (Puch László az MSZP korábbi pártpénztárnoka, Baranya megyei elnöke), de erre azért nem került sor,

Mert sokat sejtettem, de keveset tudtam. Ez sikeres harchoz kevés, de ahhoz elég lett volna, hogy tönkretegyem az egész országot. Igen, világos, ez a rendszer tele van szürke pénzekkel.

Szerinte a kilencvenes évek óta része a magyar politikának a korrupció, amiről leginkább a pártpénztárnokok tehetnek, akiket mindig megválasztanak a pártkongresszusokon a „sok kis lekötelezett”.

Nem kell nagy pénzmozgásokra gondolni. Elég, ha százezrek, milliócskák gurulnak a pártvezetés tudta nélkül majálisra, nőnapra, ilyenekre.

A Fidesz pártpénztárnoka Simicska Lajos volt, aki azonban sokkal nagyobb súlyú volt a Fidesz rendszerében, mint Puch az MSZP-jében. Gyurcsány szerint ők ketten többször találkoztak is egymással „ügyeket intézni”, egyről tud is, mert ő kérte Puchot, hogy beszéljen Simicskával a pártfinanszírozási-törvény elfogadásáról.

Tudott a 70-30 százalékról is, éppen ezért tette meg Puchot államtitkárnak, amikor azonban rájött, hogy nem tudja megtisztítani a pártot a korrupciótól, akkor alapította meg a Demokratikus Koalíciót.

Gyurcsány azt is elmondta, hogy azoknak a politikusoknak nagyjából kilencven százaléka korrupt, akik budai ingatlanjukat, meggazdagodásukat családi segítséggel, kölcsönnel magyarázzák. Azoknak a harmada-fele is korrupt, akik nagyon rég óta bent ülnek a parlamentben.

Tarsoly Csabáról elmondta, hogy a Quaestor-vezér csalásairól sajnos Orbán Viktorék is tudtak, mert ha nincs politikai kapcsolatod, akkor semmire nem fogsz jutni, ez az alapvető közhangulat ma.

Mi azért Simicska Lajos és legfőképp Puch László véleményére rettentőn kíváncsiak lennénk. szívesen megírnánk az ő véleményüket is, s várjuk ennek a lehetőségét.