hirdetés

Balhé Ferencvárosban. Az MSZP szerint mintegy félmilliárd forintot vesztett el a városrehabilitációból Ferencváros a kerületi Fideszes vezetés miatt. Évek óta sajnos semmilyen felújítás, városrehabilitáció nem történik, holott régebben ebben élenjárt a kerület. A baloldali politikus azt sem titkólta, hogy a jelenlegi Fideszes polgármester Bácskai János ellenzéki kihívója a régi polgármester Gegesy Ferenc a legesélyesebb. Így komoly fejfájást okozhatnak ezzel a kormány jelöltjének.

gegesy

A városrehabilitáció húsz éve Ferencváros egyik büszkesége, régi, lepusztult házakat újítanak fel, és 2010-ig ez folytatódott is. A városrehabilitáció forrása a kerület saját pénzéből, kormányzati forrásból és vállalkozói tőkéből, valamint nagyrészt fővárosi támogatásból adódik össze – ismertette az MSZP-s, Pál Tibor.

Elmondta, hogy minden évben négy-öt ház felújítására nyertek pályázatot, 2010-ben három Balázs Béla utcai, valamint egy Viola utcai lakóházra nyertek el felújítási forrást. A fővárossal kötött szerződés szerint ezeket a házakat 2013 végéig fel kellett volna újítani – mondta Pál Tibor, hozzátéve: négy év nem volt elegendő ennek megvalósítására, ezért a Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy a felújításokra biztosított vissza nem térítendő támogatásokat elvonja. A házakra jutó 1,9 milliárd forintból tehát mintegy 500 millió forint elvonásáról döntöttek – közölte.

Ez azért történt, mert a kerületi vezetés négy év alatt nem volt képes felújítani ezeket a lakóházakat – fogalmazott Pál.

Pál Tibor azt is mondta, hogy Tarlós István főpolgármester nemhogy segítené Ferencvárost, hanem most már csak árt a kerületnek. Közölte, kezdeményezik, hogy az ügy miatt a kerület polgármestere hívjon össze rendkívüli képviselő-testületi ülést. Meg kell nézni, hogy a költségvetésből honnan lehet a szükséges mintegy félmilliárdot összeszedni, és azt ki a felelőse a támogatás elvesztésének – mondta Pál Tibor. Elmondta azt is, hogy Gegesy Ferenc volt kerületi polgármester lehet a demokratikus ellenzék közös ferencvárosi polgármester-jelöltje.