hirdetés

Linkre volt házi őrizetben a sztárügyvéd, úgy tűnik. Bűncselekmény hiányában ugyanis lezárta a nyomozást Ruttner Görgy ellen a Fővárosi Ügyészség. Az 59 éves ügyvéd négy hónapig volt kényszerintézkedés hatálya alatt, nyomkövetővel ellátva, majd lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el ellene. Ruttner feltehetőleg súlyos tízmilliós pert indít a magyar állammal szemben. 

ruttner 3

Ruttner György, aki a többi között Stohl Andrást, Damu Rolandot, Oláh Ibolyát és Kovács Lázárt is védte, 2012 novemberében tett feljelentést két uzsoráscsoport ellen. Majd el is mondta, hogy nem tudta fizetni a bankhitelét, így korábbi ügyfeleitől uzsorakölcsönöket vett fel. Ezek papíron ügyvédi letétként szerepeltek, és egy férfi és egy nő végül feljelentette Ruttnert. Ekkor indult a sztárügyvéd ellen a nyomozás, majd tavaly márciusban Ruttnert őrizetbe is vették, és irodájában lévő lakásában házi őrizetét rendelték el.

Az ügyvéd ezután négy hónapot töltött bal lábán nyomkövetővel házi őrizetben, majd lakhelyelhagyási tilalom alatt, amit végül megszüntettek. Most vádemelés nélkül zárták le a nyomozást az ügyében.

Azt nem tudni, de igen erősen feltételezhető, hogy a házi őrizetben lévő ügyvéd, aki nem igazán tudott dolgozni, súlyos tízmilliókat fog kérni és perelni az államtól, amiért minden alapot nélkülözve volt az egyik legsúlyosabb kényszerintézkedés hatálya alatt.