hirdetés

A drogfutár buktatta le a kábítószerterjesztő famíliát. Olyan volt, hogy fedett nyomozó volt a futár, de olyanra nem nagyon volt még példa a kriminalisztikában, hogy egy drogbanda futárja csak úgy kutakodjon a szajréban és nyomja fel a megbízóit.

 

Az eset több mint érdekes, hisz a futárok nem kutakodhatnak a rájuk bízott csomagokban ez egy szigorú szabály az alvilágban. Igaz a drogkereskedő famíilia is amatőr lehetett, hisz ilyen feladatra csak olyan személyt szoktak felkérni, aki minden téren megbízható és hűséges. Nos ez a futár nem volt az. Szerintünk és lehet, hogy tévedünk az amatőr futárnak feltehetőleg az volt a célja, hogy picit megdézsmálja a tiltott árut. Ekkor eszmélhetett rá, hogy mibe keveredett. Persze az sem kizárt, hogy igen kevés pénzt kapott a kockázatos feladatért. Összességében azonban az a lényeg, hogy inkább feldobott mindenkit a futár biztos, ami biztos.

Gyanúsan nehéz csomag elszállításával bíztak meg egy férfit Hollandiában, ezért felbontotta az elvileg édességeket és illatszereket tartalmazó küldeményt. A férfi végül jobbnak látta, ha a rendőrséghez fordul a csomaggal. A rendőrök kétkilónyi drogot találtak a dobozban.

A férfit Rotterdamban kérték meg, hogy vigyen el egy csomagot Budapestre. Neki azonban gyanús volt a küldemény, ezért kinyitotta, és édesség meg illatszer mellett több fémdobozt, valamint több mint háromkilónyi “paszta állagú anyagot” talált.

A férfi így bevitte a csomagot a XIV. kerületi kapitányságra, a nyomozók pedig másfél kilogramm amfetamint és félkilónyi kábítószergyanús tablettát találtak benne.

Kiderült, három férfi és egy nő akart drogot behozatni Hollandiából. Őket elfogták és kihallgatták, egy ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki – derül ki a rendőrségi közleményből.

(Fotó: illusztráció, szerző: T.E.-Cs.T. )