hirdetés

Az újpesti városházán a héten egyszerre mintegy negyven ember kérte a felmentését. Az új Momentumos polgármester Déri Tibor picit ledöbbent az eseten.

 

A felmondott hivatali dolgozók többségét fel is mentették a munkavégzés alól, még a régi városvezető Wintermantel Zsolt személyében. Talán nem véletlen ez a nagyszámú lelépés és egyben elgondolkodtató is, hogy ennyien voltak hosszú évekig jó állásban, jó fizetéssel a helyi Fideszes városvezető sameszai ? Nos 40-en leléptek gyorsan, még mielőtt az új polgármester Déri Tibor a hivatalba léphetett volna.

A munkavégzés alóli felmentési cunami szerdán kezdődött, de mivel a választás eredményét itt is megtámadta a vesztes Fideszes ex-polgármester, így csak csütörtök délelőtt vehette át hivatalát Déri Tibor, a kerület új, momentumos polgármestere. Addigra pedig majdnem üres városháza várta, mert a felmondók sora az aljegyzőtől a titkárságon át a gépkocsivezetőig terjed.

Dérit elismerte, hogy valóban rengetegen mondtak fel, és hozzátette, hogy ő ennek nem örül.

Mi nem tisztogatni jöttünk, hanem dolgozni, és mindenkivel együtt szeretnénk működni, aki tenni szeretne Újpestért, bármilyen politikai színekben tegye ezt – mondta Déri Tibor, Újpest városvezetője.