hirdetés

Tovább folytatódik a rendőrség és egy vállalkozó vitája, aki összesen 664 millió forintos kártérítést követel a budaörsi rendőrségtől Tibori Gábor vállalkozónak egy egymillió darabos dvd-készlete tűnt el nyomtalanul egy hibás vagy egy elrontott intézkedés miatt. A rendőrség azonban állítja ők nem hibáztak.

DVD-k

A hírhedt DVD-ügyben már évek óta megy a huza vona. AZ egyik üzlettárs átverte a másikat, a bűntényt ugyan meg lehetett volna előzni de ez nem sikerült. Sőt. A nyomozó rendőrség került bajba, egy 664 millió forintos bajba.

Anno egy egymillió darabnyi dvd cserélt gazdát érdekes módon. A történetben van kérem minden mint a moziban. Fantomizált puffercégek, hamisított bérleti szerződések, eltüntetett dokumentumok, keverések, kavarások, nagy emberekre való hivatkozások, fenyegetések, kicsike Molotov koktél és hasonló nyalánkságok, mint egy igazi kasszasikeres hollywoodi gengszter regény alap kellékeik.

Tény kérdése, hogy az eljárás az egymillió DVD ügyében kezdetben mondjuk azt nehézkes volt, és a rendőrök furcsa és feltehetőleg véletlenszerű hibákat ejtettek, majd amikor belendült a nyomozás, röpködtek a Molotov-koktélok. A rendőrség az ügyvédi beadvány szerint ott hibázott, hogy bár a becsapott vállalkozó Tibori kérésére zár alá vette egy üzleti vita tisztázásáig a vállalkozó biatorbágyi raktárban tárolt árukészletét, de azt végül nem neki, hanem egy másik cégnek adták ki. Ennyit ért a rendőrségi zár alá vétel.  A dvd-k így egy fantomcégen keresztül gyorsan el is tűntek, Tibori pedig bottal üthette a nyomukat. A vállalkozó azóta is különböző rendőrségi és ügyészségi fórumokon panaszolta meg a hatóság eljárását, és a kiadott állásfoglalások alapján indít kártérítési pert a budaörsi rendőrség ellen. Összesen 664 millió forintot követel. A fantomcégek ellen tett feljelentésének idején Tibori feleségének óbudai fodrászboltjára azóta sem azonosított támadók Molotov-koktélt dobtak.