hirdetés

Az első bűnbánó ex-maffiafőnököt, azaz pentitót felmentették az orgazdaság és a csalás vádja alól, bizonyítottság hiányában. A többi vádlottat mind elítélte a PKKB az ítélet úgy tudjuk nem jogerős.  R.Lászlónak emellett van egy másik ügye is de az államtitok.

 

Még 2013 tavaszán kétes körülmények között veszett nyoma Zalaegerszeg környékén egy Franciaországból Görögországba tartó parfümszállítmánynak. Hónapokkal később a kamionnyi áru egy közvetítő segítségével a bűnbánó pentitó R.László és társai birtokába került, ők próbálták azt eladni. Amikor a nyomozás során a hatóságokkal komoly alkut kötő R.László képbe került, az ügy, amivel eredetileg a zalai rendőrök foglalkoztak, hirtelen a Nemzeti Nyomozó Irodához került. Egy budapesti raktárban a rendőrök megtalálták az ellopott árut, R.-t és társait pedig őrizetbe vették, igaz R.László csak pár hónapja élvezhette a szabadságot 12 év dutyi után.

R.László mint ismeretes ekkor már vádalkuval szabadult a fegyházból, ahol épp 12 éves büntetését töltötte. Miután minden leszámolásos ügyről elmondta, amit a rendőrök épp hallani akartak elindult az eddig meg nem oldott maffia  ügyek újra nyomozása és a nagy halak főként Portik levadászása. A vádalku érdekessége, hogy R.László 2004-ben is beszélt volna, de akkor nem kellett , az akkori rendőri vezetés közölte gengszterekkel nem alkudozunk, s bizony az abban szereplő nevek sok esetben mások voltak mint a mostaniban.

Természetesen a parfümügy miatt a pentitó azaz ekkoriban már csak Rigó Jancsinak becézett R.László visszakerült a dutyiba. Közben kiesett egy másik bűnügy is, ahol egy ügyvédet húztak le.Majd pár hét után lássunk csodát ismét szabad volt az ex-maffia főnök.

Így azon sem lepődtünk meg, hogy most mindenkit elítéltek nem jogerősen, míg R.Lászlót felmentették. Persze az is lehet a pentitót anno tőrbe csalták a ezzel a parfümös biznisszel. MOndjuk fura is volt, hogy egy maffia főnök egy piti lopott parfüm bizniszbe nyúl bele.