hirdetés

Botrány. Megvonták a Szinyei Merse Pál gimi nemrég 5 évre kinevezett igazgatójának a megbízását. Tóth Gábort úgy tudjuk úgy fokozták le, hogy meg sem hallgatták, ami mindenképp valamiféle jogsértést jelent az EMMI részéről.

 

Csak kicsinálta az EMMI a Szinyei Merse Pál gimnázium igazgatóját. Tóth Gábort a veronai buszbaleset tán az akkor még az EMMI-ben ténykedő Palkovics államtitkárként kirúgatni, mondván ő a felelős a tragikus buszbalesetért. Nos ez akkor nem jött össze. Sőt az EMMI akkori minisztere Balogh Zoltán  az igazgatót újabb 5 évre nevezte ki. Csakhogy Palkovics emberei maradtak az EMMI-ben. A bosszú pedig úgy tűnik csak fokozódott. Így az első adódó alkalommal élve, a Szinyei gimi esti tagozatosainak érettségi botrány erre épp jó volt.

Tóth igazgatót úgy mentette fel az EMMI a vezetői beosztásából, hogy az érintettet meg sem hallgatták. Ez pedig valamiféle törvényt sért.  Ráadásul a most felmentett Tóth nem az esti gimnázium igazgatója, ami újabb malőr az EMMI példa statuálását nézve. Arról pedig is nem is beszélve, hogy az EMMI 2016-óta folyamatosan ellenőrizte a Szinyei gimi oktatási programját, érettségi szabályait és soha semmi hibát nem találtak.

Tóth igazgató felmentését sem húzta nagyon az EMMI, hisz már 16-tól nem ő az igazgató, természetesen ez pénzmegvonással is jár.  Jogorvoslati lehetőség pedig nincs a döntés ellen. Azaz marad a bírósági procedura.

Az érettségi botrányt csak tetézi, hogy a két túlbuzgó vizsgabiztos szabálytalanul járt el, amikor 21 diák érettségijét nem fogadta el.  De ez sem számított. Már már koncepciós eljárásnak tűnik ez az egész Szinyeis ügy, ha lett volna sapka az a baj, ha nincs sapka akkor meg az a baj.

Így tényleg a körülmények azt sejtetik, súgy tűnik,  hogy Tóth igazgatót azért pécézték ki Palkovics miniszter EMMI-ben hagyott csatlósai, mert nem tudták kirúgatni a veronai buszbaleset után. No comment. Arról pedig nem is beszélünk, hogy olyan államtitkár intézkedik az EMMI nevében, akihez nem is a középiskolák tartoznak. Folytassuk még ?